CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, TBMM Genel Kurulu’nda, Avukatlık Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 4. Maddesinde, partisinin verdiği önerge üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına konuştu. Konuşmasında, Gezi Olayları’na katılanlar hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sarf ettiği sözleri anımsatan CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, Gezi olaylarının olduğu dönem Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Sekreteri olduğunu belirtti. Her ilde olduğu gibi İzmir’de de Gezi’ye destek verildiğini hatırlatan Kılıç, “Ben o gün, kolluk kuvvetlerinin darbından kaçan gençlere İl Başkanlığı’nın kapılarını açıp o darptan kurtardım. Hatta yaka paça polislerin elinden alıp kapıdan içeri soktuğum gençler oldu” dedi. Kılıç, “Karakolların önünde sıraya dizdiler gençleri, onlara tazyikli sularla su fışkırttılar, copladılar; ben yine oradaydım ve üç gün boyunca evime gitmedim onları savunacağım diye” sözlerini kaydetti.

“Kimseden korkmadık, bundan sonra da korkmayacağız”

Gezi’deki gençlerin avukatlığını da üstlendiğini hatırlatan Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı:

 “O yüzden, Gezi ile ilgili söylenecek her şeyi biz üstümüze alırız; Gezi'ye söylenecek her şeyin karşısında biz dururuz. Bu sebeple de bu kötü sözlerin sarf edildiğinin ertesi sabahı suç duyurusunda bulundum. Peki, ne oldu? Tabii ki ‘ak troller’ hemen harekete geçtiler. Benimle ilgili hakaretler, küfürler, tehditler bini bir para. Şaşırdık mı? Şaşırmadık. Hani, bir söz vardır ‘balık baştan kokar’ diye, o yüzden hiç şaşırmadım ama ben buradan, bu onurlu direnişe katılanlara bir kez daha seslenmek istiyorum:

Kimseden korkmadık, bundan sonra da korkmayacağız. O yüzden, herkesi suç duyurusunda bulunmaya, manevi tazminat davası açmaya davet ediyorum. Bir söz vardır ‘muhakkak kısa çöp, uzun çöpten hakkını alacaktır’ diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.”