CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın önemli açıklamalarda bulundu. Çalışmak zorunda olan insanların sağlığı ile ekmeği arasında seçim yapmak zorunda kaldığını bu anlayışın salgınla mücadele edemeyeceğini kaydeden Öztrak şöyle devam etti:

* 20-65 yaş arası çalışan insanlarımız akşam olduğunda nereye geri dönüyor? Evden çıkmayan aile bireylerinin yanına. Evden çıkmayan insanlarımızın yaptığı fedakarlık boşa gidiyor. Alınan tedbirlerin gecikmesi sürecin uzamasına neden oluyor.

* Biz bu yüzden zorunlu karantina ve izolasyon uygulayın, ekonomik önlemleri alın diyoruz. Taksit taksit alınan tedbirler sürecin uzamasına neden oluyor. İktidar ne pahasına olursa olsun üretim sürsün beklentisinde.

Ekonomi eleştirisi

* Saray milletin sesini duymuyor. Ekonomiden sorumlu bakan Tweet atmaktan başka bir şey yapmıyor. İşi ne kadar hafife aldığını dünya aleme gösteriyor.

*Erdoğan, “Salgın nedeniyle 2023 hedeflerinin önündeki engelin kendiliğinden kalktığını” söylüyor. Saray’da size ne yiyip, içiriyorlar, bu nasıl bir ruh halidir? Erdoğan’ın yerinde olsak bu cümleyi yazıp getiren danışmanı bir dakika yerinde tutmayız. Bu milletle açıktan

IMF başkanının Türkiye dahil tüm üye ülkelerle görüştüğünü açıklamasının döviz kurlarında gevşeme yarattığını belirten Öztrak şunları söyledi:

* Yönetime duyulan güvensizliğin bir göstergesi. Ekonominin dümeninin IMF’ye verileceği izlenimini veren bir görüşme piyasalarda bir toparlanmaya neden oluyorsa iktidarın güvenilirlik konusunda ciddi bir açığı var demektir.

* Ekonominin dümeninin IMF’ye verileceği izlenimini veren bir görüşme piyasalarda bir toparlanmaya neden oluyorsa iktidarın güvenilirlik konusunda ciddi bir açığı var demektir.

“Bu da bir gelişmedir”

İktidarın uygulamalarının zaman içinde değiştiğini örneklerle anlatan Öztrak şöyle konuştu:

* İktidar önce maskeyi zorunlu tuttu, sonra maskeleri vatandaşa satmaya kalktı. Bizim belediyelerimizde bedava vereceğiz deyince akılları başlarına geliverdi. Biz de maskeleri ücretsiz dağıtacağız dediler, önce E-devlet üzerinden karneye bağladılar sonra eczaneler üzerinden dağıtılacağını açıkladılar. Bu da bir gelişmedir.

* İBB Başkanımız Atatürk Havalimanı’nın hastaneye dönüştürülmesini önerdi. Önce kulaklarının üzerine yattılar. 10 gün sonra hastane yapıyoruz dediler. Orada bir bina var, sırf inattan havalimanın karşısındaki başkanın sakıncalı dediği yere arsaya hastane yapmaya kalktılar. Şimdi duyuyoruz onun da yerini değiştiriyorlarmış. Bir karar verin.

* 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkmasına sınır getirilmesi fikrinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza ait olduğu ortaya çıktı. Bir mesaj grubunda başkanımız bunu önermiş. Bir mesaj grubu dahi ortak aklın üretilmesinde ne kadar yararlı olabiliyor. İktidar tedbirleri gecikmeli, kimseye bir şey sormadan alıyor.

Ayrıntılar geliyor…