HAYTAP heyeti, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’le görüştü. Görüşmede, heyet, İzmir’in hayvanlara yönelik en iyi ve en kötü hizmeti veren belediyelerini aktardı.

İzmir’de Hayvan Hakları Federasyonu - HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan, İzmir İl Temsilcisi Esin Önder ve HAYTAP üyesi Nalan Akça'dan oluşan heyet, yerel seçimler nedeniyle CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'i ziyaret etti. Temsilcilere, CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir de eşlik etti. Görüşmede, Özdemir’in, Anayasa referandum seçimi sürecinde izlenme rekoru kıran ‘Hayır’ videosunun kahramanı olan köpeği Bella da hazır bulundu. Bella’nın toplantıyı pür dikkat dinlemesi ise ilgi çekti.



Toplantıda HAYTAP temsilcileri, İzmir’de hayvanlara yönelik çalışmaları dolayısıyla en beğendikleri ve en kötü performansı gösteren belediyeleri İl Başkanı Yücel’le paylaştı; önerilerini sıraladı. Esin Önder, “İzmir'de 5199 sayılı kanuna göre görevini yapmayan, az yapan, bu nedenle popülasyonu artırıp sorunları beraberinde getiren belediye başkanlarımızın tekrar başkan yapılmaması ve STK’larla işbirliği yapılması için genç CHP il Başkanımız Avukat Deniz Yücel ile görüştük. Başkanımızın ilk sorusu ‘bu konuda en iyi ve en kötü çalışan belediyeler hangisi’ oldu. Çevre ve hayvana saygılı başkanımızın bu konuda bizlere yardım edeceği inancı içinde makamından ayrıldık” dedi. Banu Özdemir ise can dostlarımızın hak mücadelesine dair verimli bir sohbet gerçekleştirdiklerini kaydetti.