CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği danışma kurulu toplantısına kadınların, Çanakkale Savaşı'nın anlatıldığı gösteride kadın oyuncuların sahneye çıkarılmaması yönünde talimat verdiği iddia edilen TBMM Başkanı İsmail Kahraman aleyhine yaptığı protesto gösterisi damga vurdu.

Güzelbahçe Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen CHP Güzelbahçe İlçe Danışma Kurulu toplantısına; CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, eski Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, eski ilçe başkanları, eski belediye başkanları ve meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Milletvekili Musa Çam, 16 Nisan Referandumu'nda 'hayır'ın kazandığını sağır sultanın bile duyduğunu ancak mühürsüz oyların sayılması ve yurdun bazı bölgelerinde sandıklara sahip çıkılmaması nedeniyle 'evet'in Yüksek Seçim Kurulu'nun da onayıyla önde çıkarıldığını savundu. Çam, "Ancak 2019'da rövanşı alacağız ve tek adam rejimine geçit vermeyeceğiz. Ülkeyi karanlığa götürmek isteyen faşist diktatörlüğe geçit vermeyeceğiz. Kadınlarımız ve gençlerimizle birlikte bu karanlık iktidarı alaşağı edeceğiz" dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de "Benim aday olmam veya olmamam hiç önemli değil. Önemli olan CHP'nin iktidar olmasıdır. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri CHP'nin kazanmasıdır. Çünkü CHP bu ülkenin ve Atatürk devrimlerinin garantisidir" diye konuştu.

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam da sandık güvenliğinden ve ilçedeki sandık örgütlenmesinden söz ederek, "Güzelbahçe'de bir tek oyu çaldırmayacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz 2019'da yapılacak olan üç seçiminde galibi olacağız. Biz bu yola gövdemizi koyduk. Korkmuyoruz. Güzelbahçe'de en çok oyu alacağız ve İzmir'in birincisi olacağız" dedi.

CHP Güzelbahçe Kadın Kolları Başkanı Menekşe Işın da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"2019 yılında yapılacak seçimlerin Türkiye Cumhuriyetinin kaderini belirleyecek en önemli seçimler olduğunun farkındayız. Kurtuluş Savaşı'nda Tayyar Rahime'nin siperlerden düşmanın üzerine atlarken taşıdığı inancı biz de karanlığa karşı mücadelemizde sokakları karış karış arşınlarken hissediyoruz. Önümüzdeki tüm seçimleri kazanacağız. Karanlığa geçit vermeyeceğiz. Atatürk'ün iki büyük eserim dediği cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni korumaya ant içiyoruz. Çağ dışı fikirlerinizi alın gidin. Kadın düşmanlarına karşı kadınlar perdeyi size kapattılar ve kadınlar inadına sahneye" dedi.

Işın'ın bu sözünden sonra salonda bulunan kadınlar ellerinde 'Kadın düşmanı İsmail Kahraman istifa', 'Atatürk düşmanı meclis başkanı istifa', 'Kadınların gücü, yobazları yenecek' yazılı kağıtlarla sahneye çıktı. Erkekler de kadınları uzun süre ayakta alkışladı.

Danışma kurulu toplantısında söz alan konuşmacılar, 2019 seçimleri öncesinde yapılması gerekenler ve izlenecek strateji ile ilgili görüşlerini dile getirdi. DHA