CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ile yönetim kurulu üyeleri, son yıllarda artan çocuk istismarına karşı, proje geliştirdi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse'nin de katıldığı toplantıda ayrıntıları paylaşılan proje için Karabağlar, pilot bölge seçildi. Buna göre, önleyici ve koruyucu tedbirlerin alınması için bilgilendirme çalışmaları yapılacak.

CHP İzmir İl Kadın Kolları üyeleri, çocuk istismarını önlemek için proje geliştirdi. Projenin detayları İzmir İl Başkanlığı'nda, CHP Genel Başkanı Fatma Köse'nin de katıldığı toplantı ile paylaşıldı. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Karabağlar'ın pilot bölge olarak belirlendiğini kaydetti. Projeye dair bilgi veren Balcı, "Bizim yapmamız gereken, çocukları ihmal ve istismara uğramadan önce fark etmek. Bu çalışmada ailede başlar. Biz de bu amacı içeren bir çalışma yapmayı hedefledik. Önleyici ve koruyucu tedbirleri alarak çocuklarımız için, annelerimiz için bilgilendirme çalışmaları yapacağız. Ailelerimizle bir araya gelerek konunun uzmanı olan (psikolog ve hukukçu) arkadaşlarımız ile birlikte annelerimizi bilinçlendirerek çocuklarımızı olası tehlikelerden korumayı ve kollamayı hedefledik. Biz bu çalışmaları yaparken amacımız ailelerimize sadece bilgilendirme yapmak değil kadınlarımızın yaşamlarından birer parça olmaktır" dedi.

'ÖRNEK BİR PROJE OLACAK'


CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, çocuk istismarının artık normal bir hal aldığını söyledi. Çocuk ve taciz kelimesinin bir arada kullanılmasının duyarlı her insanı üzdüğünü, kadın örgütlerine ve kendilerine büyük sorumluluk düştüğünü aktaran Köse, İzmir'de başlatılan bu projenin örnek olacağını vurguladı. Köse, "Çocuk tacizleri ve kadın cinayetlerine yönelik yasalar, caydırıcılıktan uzak. Getirilmek istenen idam gibi yasa teklifleri ise göstermelik. Ne acı ki çocuk ve istismar kelimelerini bir arada kullanmak zorunda kaldığımız bir ortamdan geçiyoruz. Gönül isterdi ki çocuk ve taciz bir arada kullanılmasın. Çocuk tacizleri yaşanmasın. Bu ülkenin kanayan yarası çocuk tacizleri ve kadın cinayetleri. Bunu önlemek için mevcut iktidarın hazırdaki yasaları uygulamayışı, cezaları hafifletiyoruz gibi yasa tekliflerinin getirilmesi söz konusu. İdam isteği göstermelik. Kökten çözüm gerekiyor. Caydırıcı cezalar yok. Yürürlükteki yasaların ivedilikle harekete geçirilmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

'KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ OLAN BİR TÜRKİYE'


Toplantıya katılan ve burada bir konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, kadın ve çocukların okumasından kaygılanan bir yönetimin olduğunu ileri sürdü. Pekdaş, şunları söyledi: "Kadın sorununun çözülmesi için kadınların hayatın her alanda eşit olması ve görünür kılması gerekiyor. Birbiriyle normal ilişki kuramayan kız ve erkek çocukları, ileride birbirlerine normal gözlerle bakmayı, birlikte çalışmayı ve üretmeyi düşünemez. Türkiye'de çare artık CHP. Kadın ve erkeklerin yeniden eşit olduğu bir Türkiye'yi inşa etmeliyiz. Her alanda, her yerde eşitçe çalışması, temsil edilmesi, kız çocuklarının da karma okullarda okumasını sağlamalıyız. Kadınlar görünür olmazsa şiddet ve tacize uğrar. Kadınları hayatın her alanında görünür olmasını sağlamak, iş sahibi olmasını sağlamak zorundayız." DHA