CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde ' CHP olarak bir ayrıcalık istemiyoruz. Doğru habercilik, adil habercilik istiyoruz " dedi.

CHP'li Gök, parti çalışmaları kapsamında geldiği Kayseri'de Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gök, medyanın, demokrasi açısından çok önemli olduğunu vurgularak, "Özgür basın, demokrasilerde önemli bir güç. Basın mensuplarının özgürce, hiçbir baskı altında olmadan doğru haber verme görevlerini yerine getirmelerini istiyoruz. CHP olarak bir ayrıcalık istemiyoruz. Doğru habercilik, adil habercilik istiyoruz. Türkiye'de şu anda 160'a yakın gazeteci tutuklu ve cezaevlerinde. Bu anlamda tutuklu gazeteciler bağlamında, Türkiye basın özgürlüğü açısından dünyada son sıralarda. Biz bunun düzelmesini istiyoruz. CHP olarak basın mensuplarının sorunlarını biliyoruz ve çözüme kavuşması için Meclis'te çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

GÖK: OĞAN MECZUBUN TEKİDİR

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 'Yeni devlet kuruyoruz' söylemiyle siyaset gündemine gelen AK Partili Ayhan Oğan'ı da eleştirerek şunları kaydetti: "Biz esas Ayhan Oğan'ın söylediği sözü, kimin söylettiğine bakılması gerektiğini düşünüyoruz. Oğan, sahibinin sesi olmuştur. Esasen, Meclis'te anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında AKP'nin Anayasa Komisyonu üyesinin, anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilebileceğini söylediği zamanki durum, şimdi de aynıdır. Isıta ısıta bu sözleri bir yere getirmeye çalışıyorlar.

Biz, esas niyetlerinin ne olduğunu biliyoruz, ancak buna asla izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 23 Nisan 1920'de kurulmuştur ve kurucusu da Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bunu kimse silemeyecektir ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar yaşayacaktır. Oğan, meczubun tekidir ve esas onun arkasındaki söyletenlere bakılması lazımdır."

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_08/2017_08_07/1653857/kayseri_chp_li_gok_dogru_ve_adil_habercilik_istiyoruz.mp4