CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'da Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz'ı kastederek ‘’Ben de Emel Annemizin yanında koşacak ve Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünya için kampanyaya destek olacağım" dedi.

Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemlerinde polis ve esnaf tarafından öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, bu yıl da öğrencilere burs fonu sağlamak için İstanbul Maratonu'nda koşacağını açıklayıp destek istemişti. CHP İstanbul Gençlik Kolları, Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın üniversiteli gençler için verdiği burslara destek olmak için kampanya başlattı.

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları şu açıklamayı yaptı:

"Ali İsmail Korkmaz’ın düşlerine, düşlerindeki özgür dünyaya birlikte adım atıyoruz. 8 Kasım’da sanal olarak gerçekleşecek olan İstanbul Maratonu’nda Emel Annemizin ‘yanında’ koşuyoruz.
Bizler Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Gençliği olarak; Ali İsmail Korkmaz’ın özgür dünya hayalini gerçekleştirmek için adımlarımızı kararlılık ve inançla atıyoruz.
Hâlihazırda baş etmek zorunda kaldığımız eşitsizlikler pandemi süreci ile birlikte giderek derinleşmeye başladı. Derinleşen eşitsizliğin en büyük yükünü ise öğrenciler çekiyor.
Bu süreci dayanışma ile dayanışmanın gücü ile atlatabileceğimize inanıyoruz. Ali İsmail Korkmaz Vakfı adına üniversiteli gençlerimiz için oluşturduğumuz bursa siz de destek olun.
Bizim #AdımlarımızHerYerde olacak. Sizler de 7-8 Kasım 2020 tarihlerinde, dilediğiniz yerde adım atarak Ali İsmail’in ve onlarca gencin düşlerindeki dünyayı kurmamıza destek olabilirsiniz.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da bu yıl sanal ortamda düzenlenecek olan yarışta Emel anne ile birlikte koşma çağrısı yaptı: 

"Ben de Emel Annemizin yanında koşacak ve Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünya için kampanyaya destek olacağım.
Tüm herkesi, gençlerimizin anlamlı kampanyasına destek olmaya ve sanal koşuda Emel Anne'nin yanında olmaya davet ediyorum…
Gençler ve genç kalanlar; sadece rt yapmıyor, sayfaya girecek kampanyaya destek oluyoruz aynı zamanda…
Anlaştık mı?’’