CHP 2019’daki yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarına başladı. İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kararı beklenirken, Ankara ve İstanbul için yeni isim arayışı sürüyor


CUMHURİYET Halk Partisi 2019’daki yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarına başladı. İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kararı beklenirken, Ankara ve İstanbul için yeni isim arayışı sürüyor. Ayrıca CHP'de ‘Hayır bloku’ bileşenlerinin sıcak bakacağı isimler üzerinde duruluyor. Ankara, İstanbul gibi yarışın hızlı geçeceği kentlerdeki aday seçiminde bölgenin kültürel dokusu da gözetilecek.

ADAY PROFİLİ ÇIKARILACAK
Hürriyet'te yer alan habere göre CHP’nin 2019’daki yerel seçimlerde diğer partilerle ittifak arayışı yapmayacağı ancak büyükşehirlerde Anayasa değişikliği referandumunda oluşan ‘Hayır bloku’ bileşenlerinin sıcak bakacağı yeni isimleri aday gösterebileceği belirtildi. İsimler belirlenmeden önce de aday profili ortaya çıkarıldı. Buna göre Ankara, İstanbul gibi yarışın hızlı geçeceği büyükşehirlerde bölgenin kültürel dokusunu temsil edecek isimler üzerinde durulacak. İlçe belediyelerine milletvekillerinin aday gösterilmesine ise sıcak bakılmıyor.

YENİDEN BÜYÜKERŞEN
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Edirne’de de Recep Gürkan’la yola devam edileceğinin işaretini vermişti. Aynı şekilde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in de 2019’daki adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Hatay ve Tekirdağ’da önümüzdeki haftalarda yapılacak kongrelerde örgütün şekillenmesine göre karar verileceği belirtilirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de mevcut başkan Aziz Kocaoğlu’nun kararının beklendiği belirtildi.