CHP İzmir milletvekili aday adayları, başvurularını genel merkeze yaptı. İzmir için yapılan başvuru sayısı toplam 106. 1'inci bölgeden 48, 2'inci bölgeden ise 52 kişi başvuruda bulunurken, yine İzmir'den başvuru yapan 6 kişi ise aday adaylığı için bölge belirtmedi. İzmir'de adayların belirlenmesi için oluşturulan komisyonun başında yer alan CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, aday adayları için örgütle görüşmeler yapılacağını, son olarak da anket yaptırarak adayları belirleyeceklerini söyledi.

CHP'de aday adaylık süresi sona erdi. İzmir'de aktif siyaset yapan bir çok isim, aday adaylık başvurusunda bulunurken, geçmiş yıllarda da meclise girmek isteyenler, bu dönem bir kez daha şansını denemek için yola çıktı. Listede, siyasetçiden, bürokrata, avukattan müteahhite kadar bir çok meslek grubundan insan yer aldı.

Listede dikkat çeken bir diğer isim ise Konak Belediyes eski Başkanı Hakan Tartan'ın eşi Aynur Tartan oldu. Tartan, İzmir 1'inci bölgeden aday adaylık başvurusunda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Parti Meclisi (PM) Üyesi Sevda Erdan Kılıç, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi (YDK) Mahir Polat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekonomi Danışmanı Turgay Bozoğlu, başvuru yapanlar arasında. DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko da İzmir'den aday adayı olarak listede yer aldı. CHP İzmir milletvekillerinden Zekeriya Temizel hariç, tüm vekiller yeniden başvuruda bulundu.

ÖN SEÇİMİN BENZERİ YAPILACAK


CHP İzmir'de adayların belirlenmesi için oluşturulan komisyonun başında yer alan partinin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, aday belirleme kriterlerini açıkladı. İlerleyen günlerde İzmir'e bir ekip göndereceklerini açıklayan Seyit Torun, aday adayları ile ön görüşmelerin yapılacağını, onların kendilerine aktarmak istedikleri ve kendilerini ifade edecekleri bilgileri alacaklarını kaydetti. Adaylarının belirlenmesi için CHP örgütlerine de görüşlerinin sorulacağını belirten Seyit Torun, ardından yapacakları anket ile süreci büyük ölçüde tamamlayacaklarını söyledi. Torun, "Aday adayları, örgütlere sorulacak. Farklı değerlendirme yapacağız. Tek bir görüşme ile karar vermeyeceğiz. Bir nevi ön seçim olacak. Bir araya gelerek 'Şunu aday yapalım' gibi bir durum söz konusu. Bütün kriterleri, verileri topladıktan sonra karar verilecek. Bir ekip İzmir'e gelerek örgütle görüşmeler yapacak. Daha sonra bir de bir anket yaptıracağız ve belirlenen veriler ışığında adaylık kararını vereceğiz" diye konuştu.

İZMİR'İN ADAY ADAYLARI


İzmir'den aday adaylık başvurusu yapanlar arasında şu isimler yer aldı:
Abdullah Cıstır
Ahmet Fikret Toker
Ahmet Mete Hacaloğlu
Ali Yiğit
Ali Hıdır Uludağ
Ali Engin
Ali Kemal Elitaş
Arman Şahin
Asuman Ali Güven
Altan İnanç
Aydın Özcan
Aynur Tartan
Ayten Karadağ
Aytül Tokgözlü
Banu Özdemir
Baransel Güler
Bedri Serter
Berrin Gürçay Dilekçi
Behçet Köymen
Burak Kuzu
Cemal Erdem
Cemal Kerim Mehmethanoğlu
Cengiz Ülgüdür
Dursun Türkekul
Ebru Okay
Elfin Tataroğlu
Ednan Arslan
Emin Kılıç
Ergün Demir
Erkan Acar
Fatma Köse
Fatma Turan
Filiz Büyükkeçeci
Gürbüz Bal
Gülseli Saatlı
Gürsel Özgür
Halil Özgür Kaplan
Hasan Nebi
Hamdullah Akgül
Hatice Zeybek
Haydar Eren
Hüseyin Sezer
Hüseyin Bartu Soral
İbrahim Şen
İdil İdiz
İdris Yavuzyılmaz
İdris Yücel Özen
Kani Beko
Kazım Umdular
Kerim Özer
Mahir Polat
Mahmut Celal Çamer
Mehmet Birlik
Murat Ergün
Murat Serdar Koç
Mustafa Anıl Feroğlu
Mustafa Ülkü Caner
Mehmet Şakir Başak
Muharrem Dayanç
Muhsin Kara
Muhsin Kurt
Murat Demirkıran
Nevzat Kavalar
Nurdan Karaoğlanoğlu
Nurgül Uçar Aktuğ
Nilay Kökkılınç
Nüsret Doğan Albayrak
Onur Utkan İlçi
Okan Karlıdağ
Osman Canbolat
Özgül Kaplan
Özgür Han
Ömer Bayram
Özgün Utku
Recep Can,
Safiye Zegin
Sayime Cantürk
Sevda Erdan Kılıç
Sefer İpekli
Seniye Nazik Işık
Selma Nalbantoğlu
Salih Özçiftçi
Sibel Parmaksız
Şener Akdemir
Şehrazat Mercan
Şehri Tuğcular
Teyfik Kumaş
Tutku Alkış
Turgay Bozoğlu
Ulvi Puğ
Umut Tekin
Ülkümen Rodoplu
Volkan Bakkallar
Yaşar Yetkin
Yalçın Halden
Yener Yenice
Yüksel Karsu
Yocu Bilginç
Zekiye Seda Sönmez / DHA