Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan genel başkan yardımcıları Muharrem Erkek, Bülent Tezcan, Seyit Torun, Çetin Osman Budak ve Faik Öztrak komisyon yoğun mesai yaptı.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu sabah saatlerinde Çevre Sokak’ta bulunan Parti Okulu’nda, milletvekili listesine son şeklini vermek için son kez buluştu. Bu zirve nedeniyle saat 15.00'te başlaması planlanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı yaklaşık 2 saatlik gecikmeyle başladı.
MYK toplantısının ardından listelerin son şeklini alacağı Parti Meclisi (PM) toplantısına geçildi.
PM toplantısında İzmir ile ilgili oylama sona erdi ve MYK'dan çıkan liste oylanarak kabul edildi. Buna göre iki bölgede aday olan isimler şu şekilde sıralandı.

BİRİNCİ BÖLGE


1 - Murat Bakan
2 - Selin Sayek Böke
3 - Özcan Purçu
4 - Kani Beko
5 - Mehmet Ali Çelebi
6 - Tacettin Bayır
7 - Ednan Arslan
8 - Sefer İpekli
9 - Kazım Umdular
10 - Nilay Kökkılınç
11 - Ezgi Deniz Urunga
12 - Devrim Barış Çelik

İKİNCİ BÖLGE


1 - Kemal Kılıçdaroğlu
2 - Ünal Çeviköz
3 - Kamil Okyay Sındır
4 - Atila Sertel
5 - Sevda Erdan Kılıç
6 - Mahir Polat
7 - Bedri Serter
8 - İdris Yavuz Yılmaz
9 - Ali Engin
10 - Salih Özçiftçi
11 - Mehmet Birlik
12 - Ebru Okay

ÖZKAN, BALBAY VE ÇAM YOK


Kulislere sızan bu liste CHP'de sürpriz olarak nitelendirildi. 1 Kasım 2015 seçimlerinden İzmir'den 14 milletvekili çıkaran CHP mevcut vekillerden yarısı liste dışı kaldı.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yine İzmir 2. Bölgeden aday olurken, listede mevcut vekillerden Murat Bakan, Selin Sayek Böke, Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel yine seçilecek sıralardan aday gösterildi.
Musa Çam, Mustafa Balbay, Ali Yiğit, Tuncay Özkan, Zeynep Altıok ise listede yer almadılar. Zekeriye Temizel adaylık için başvurmamış, Aytun Çıray ise İYİ Parti'ye geçmişti.

Tuncay Özkan İstanbul 2. Bölge 3. sıradan aday gösterildi.