Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı İzmir’in önde gelen Oda ve Sivil Toplum Kuruluşları arasında mekik dokuyor. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığındaki heyet son olarak İzmir Tabip Odası ve İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneğini (İZSİAD) ziyaret etti.

Tabip Odası ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Tabipler Birliğini hedef alan sözlerine değinen Yücel “Kabul edilemez, demokrasiyle bağdaşmayan ve toplumsal birliğimize zarar verecek çıkışların karşısında, Tabip Odamızın yanında mücadele edeceğiz” dedi. Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü.

YÜCEL: ARTIK DAYANILMAZ HALE GELDİ


Bugün ziyaretimizi, Türk Tabipler Birliğine ve İzmir Tabip Odamıza destek vermek, toplumsal birliğimize darbe vuran girişimler ve sözler karşısında, yanlarında olduğumuzu bildirmek için gerçekleştiriyoruz. Zaten hukuk tanımaz, demokrasi bilmez bir iktidarla mücadele ederken, OHAL ile bu hukuksuzluklar ve anti demokratik uygulamalar artık dayanılmaz bir hal aldı. Çok sesliliğe, eleştirilere, yanlışlarının söylenmesine tahammülü olmayan AKP iktidarının herkesi susturma, demokrasiyi ortadan kaldırma girişimleri karşısında CHP olarak en büyük mücadeleyi vermekten vazgeçmeyeceğiz. Bu mücadeleyi veren STK’ların da her zaman yanında olacağımız bir kez daha ilan ediyoruz.

BALCI: OLMAK VEYA OLMAMAK MÜCADELESİNDEYİZ


Ziyarette konuşan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Doktor Ceyhun Balcı’ da ziyaretin ve verilen desteğin kendileri için büyük anlam taşıdığını belirterek “Onlarca yıldır odamızın yetkilerinin artırılması, daha da etkin hale getirilmes için mücadele ediyoruz. Son gelişmelerden sonra neredeyse, olmak veya olmamak mücadelesindeyiz. Geçmiş yılları arar olduk. Konu gündemdeki sıcaklığını kaybetti ama hala ne olacağı belli değil. Biz toplumsal birliğimiz ve demokrasi için yine de mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Tabip Odası ziyaretinin ardından, İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu ile bir araya gelen CHP İzmir Yönetiminin gündeminde OHAL’in ekonomiye verdiği zarar vardı.

YÜCEL: BU TABLODA KİMSE TİCARET YAPAMAZ


İZSİAD’ da konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “ İZSİAD İzmir’in en önemli işveren derneklerinden birisi. Gelişmiş toplumlarda, sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin gerçek manada hayata geçmesi konusundaki işlevleri büyük. Her zaman İzmir’den, demokrasiden ve tolumsal barışın korunmasından yana tavır almış İZSİAD ile iyi olan ilişkilerimiz daha da güçlendirmek istiyoruz. OHAL ile yönetilen ülkemizde zaten hiçbir şey yolunda gitmezken, bu gergin, belirsiz ve demokrasiden uzak ortamdan ekonomimiz ve iş adamlarımızda büyük yara almakta. Çünkü yatırım ve ticaret için huzur ortamı şart. Toplumsal barışın olmadığı, savaş ortamının yaşandığı, kutuplaşmanın körüklendiği bir tabloda kimse ticaret yapamaz. Biz CHP olarak OHAL’i bitirmeye, huzuru inşa etmeye ve ekonomimizi kırılgan ve tek bir kişinin ağzından çıkacak söze bağlı olmaktan kurtarmaya kararlıyız. Bizler bu mücadelede tüm dernek ve STK’lara ihtiyaç duyuyoruz. Daha özgür ve demokrasiyle yönetilen bir Türkiye için İZSİAD ile birlikte çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.