Urla ve Konak’ta seçimleri tamamlayan CHP, Pazar günü 5 ilçede sandık kuracak. Gözler Bornova’da gerçekleştirilecek 3 adaylı seçimde olacak.

Haber/ Umut KARAKOYUN

İlçe kongreleri devam eden CHP İzmir Örgütü, 3 Aralık Pazar günü de sandık başlarında olacak. Hafta sonu; Bornova, Güzelbahçe, Menderes, Ödemiş ve Kınık’ta seçimler yapılacak. Bu ilçeler arasında en çekişmeli kongre, Bornova’da yaşanacak. Zira ilçede 3 adaylı bir yarışın olması bekleniyor. Mevcut Başkan Nevzat Kavalar, Osman Koçanalı ve Adnan Hocaoğlu ile yarışacak. Delegeleri ziyaret ettiğini söyleyen Nevzat Kavalar, çok ciddi sıkıntı yaşamayacağını düşündüğünü belirterek; “Adayım ve seçimi kazanacağım. Parti içi demokrasiye inanan insanlarız. Bu nedenle arkadaşlarımızın aday olması çok doğal. Yarışırız. Örgütümüz kime görev verirse o arkadaşımız görevi yürütür” dedi. Kavalar’ın rakibi Adnan Hocaoğlu ise delegelerin ne yapacağını iyi bildiğini, hepsinin yenilikten yana olduğunu söyledi. 15-20 yıllık bir anlayışın değiştirilmesinin gerekli olduğunu ve delegenin de bunu iyi bildiğini kaydeden Hocaoğlu; “Heyecanlı, yeniden özgürleştirilmiş bir örgüt yapısı ve yönetimi ile bu seçimi alacağımızı iddia ediyoruz. Ama ne olursa olsun kazanan CHP olacak. Önemli olan yenilenmiş heyecanlı bir ekiple 2019 yolculuğuna çıkmak. Bunu da delegasyon görüyor” dedi.

ÇAM İMZA TOPLAMIYOR

Yeniden aday olan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ise, adaylık için imza toplamadığını söyledi. Çam; “Kongre salonunda arkadaşlar, yeterli imzaları verir. Çam’ın olduğu yerde hava, oksijen ve yaşam var. Arkadaşlarım imza toplar ‘aday ol’ derlerse devam ederim” dedi. CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala da, adaylık konusunda kararını delegenin iradesine bırak isimlerden. İlçe başkanlıklarına aday olduğunu söyleyen partilileri eleştiren Ahmet Pala; “Bazı arkadaşlarımız ilçe başkanlığına aday olduklarını açıklıyor. Ama ben bunu doğru bulmuyorum. İlçe başkanlığına aday olunmaz. Delege ilçe başkanını başarılı bulup devam etmesini isterse, imzayı toplar ve yetkiyi verir” ifadelerini kullandı. Kendisinin de yeniden aday olmasına dair kararı delegenin vereceğini belirten Pala, “Adaylığım delegenin takdirine bağlı. Bana partide ne görev verilirse yaparım. Sıkıntı yok” açıklamasında bulundu.

CHP, Ankara’ya gidiyor

Öte yandan CHP İzmir İl Yönetimi de Ankara’ya gitme kararı aldı. CHP’nin bugün Meclis’te yapacağı grup toplantısına katılacak olan il yönetim kurulu üyeleri, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na herhangi bir dosya götürmeyecek. CHP’li isimlerin, Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmeyeceği ise belli değil.