CHP İzmir örgütü, pazar günü başlayacak olan delege seçimlerine kilitlendi. Sandıkların kurulacağı ilk adresler; Buca, Güzelbahçe ve Çiğli olacak.


Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir örgütü, önümüzdeki pazar gününden itibaren delege seçimlerine başlıyor. Sandıkların kurulacağı adreslerden ilki Buca, Güzelbahçe ve Çiğli olacak. Güzelbahçe'de seçilecek olan 129 delege için 12 mahallede sandık kurulacak. Çiğli de ise 200 delege için örgüt seçime gidecek. Burada da 9 mahallede seçim yapılacak. En riskli ilçelerden biri ise Buca. 400 delegenin belirlenmesi için tam 47 mahallede sandık kurulacak. Mevcut ilçe başkanları genel olarak delege seçimleri sonrası aday konusunu masaya yatıracak. Çiğli'de ise durum farklı. İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, adaylığını çoktan ilan etti. Peki, mevcut başkanlar delege seçimlerinin kavgasız, sakin bir atmosferde tamamlanması için hangi önlemleri aldı. CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam; “Güzelbahçe'de kavga olmaz, buna müsaade de etmeyiz. Partimizi ele güne rezil mi edeceğiz? Partimize yakışan şekilde seçimleri yapacağız” dedi. Çam, adaylık sorusuna ise seçim sonrasını işaret ederek yanıt verdi. Çam, şunları söyledi: “Parti ahlakı şudur. Delege seçimleri yapılır, yönetim kurulu, kadın kolları, meclis üyeleri, partiye emek verenler toplanır. Onlara sorulur, onlar görev verirse aday olurum.”

KRİTİK ADRES BUCA

Buca'da da partililer, delege seçimleri için 10 Eylül Pazar günü sandık başında olacak. Geçmiş yıllarda sık sık yaşanan kavgalarla gündeme gelen Buca'da, bu yıl nisbeten sakin bir yarışın yaşanması bekleniyor. Çağdaş Kaya, “Bu seçimlerde sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Örgüt, 2019'a nasıl daha iyi hazırlanırız diye bir çaba içerisinde. Bizler ise sağlıklı ve demokratik bir seçim olması için çalışıyoruz” dedi. Kaya, delege seçimlerinin ardından örgütün görüşünü aldıktan sonra aday olup olmayacağını açıklayacak.

İLK ADAY MERTOĞLU

Mevcut ilçe başkanları içerisinde adaylığını açıklayan ilk isim ise CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu oldu. Mertoğlu; “Bizler, şeffaf yönetim anlayışı ile iki yıldır görevimizi yapıyoruz. Genel merkezin bize verdiği genelgeye uyuyoruz. Delege seçimleri parti içerisinde bir yarış. Bu yarışta kaybeden yok, partimiz kazanacak. Arkadaşlarımıza sükunet çağrısını her zaman yapıyoruz. Birlik ve beraberlik çağrısını yapıyoruz. Ufak tefek sorunlar olabilir ama Çiğli'de ciddi bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde seçimleri atlatmak istiyoruz” dedi.