CHP İzmir İl Başkanı Güven, 10 Eylül'de başlayacak olan delege seçimleri için, “Kavgasız, gürültüsüz, çalışanların, bu işin sevdalılarının içerisinde yer bulabildiği delege seçimlerinin olmasını arzuluyorum” dedi.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir Örgütü, Kurban Bayramı'nın ardından delege seçimleri için mesai yapmaya başlayacak. 10 Eylül'de başlayacak olan delege seçimleri, son derece kritik. Çünkü listelere girecek isimler, ilçe başkanlarını belirleyecek kadar etkili. Bu nedenle gerginliklerin yaşanmasına neredeyse kesin gözüyle bakılan delege seçimleri öncesi uyarılarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, aktif çalışanların listelerde kendine yer bulabilmesinin önemine değindi. Türkiye'nin siyasi atmosferine de dikkat çeken Başkan Güven, önceliğin ülke sorunlarına eğilmek olduğunu belirterek, delege seçimlerinin kavgasız ve gürültüsüz ortamda yapılmasının daha doğru olacağına işaret etti. Başkan Güven; “Şuanda Türkiye'de yaşanan siyasal süreç, bizim parti içi meselelere yoğunlaşmamamıza neden oluyor. En azından dışa dönük mücadeleyi, dışarıdaki görev ve sorumluluklarımızı ihmal etmememizi gerektiriyor. Elbette delege seçimleri bir görev, sorumluluk. Önemli olan bu süreçleri, demokratik bir şekilde tamamlayabilmek” dedi. Seçim sürecinde kimsenin dışlanmaması ve bir kenara itilmemesi gerektiğini söyleyen Asuman Ali Güven, kutuplaşma tehlikesine de değinerek, partililerden kutuplaşmaya mümkün olduğu kadar engel olmalarını istedi.

EMEK VERENLERİ UNUTMAYIN

Delege listelerinin partiye emek veren kişilerden oluşmasını isteyen CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven; çalışanların, mücadele edenlerin, bu süreçte yoğun katkısı olanların unutulmaması gerektiğini belirtti. Özellikle referandumda ve Adalet Yürüyüşü ardından Adalet Kurultay'ında görev yapan insanların, gençlerin, kadınların listelerde kendine yer bulmasının önemli olduğunu söyleyen Başkan Güven; “Bütün aktif çalışanların delege olmasını için yardımcı olmamız gerekiyor. Parti içerisindeki birliktelik havası, dayanışma havası güçlendirilmeli. Sandıklardan, saygı ve sevgi bağlarının güçlendirildiğini hissettiren mesaj çıkmalı” ifadelerini kullandı. İl Yönetimi olarak da kendilerinin bu hassasiyetle hareket etmesinin önemine dikkat çeken Güven, parti yöneticilerinin olumsuzluklara meydan vermemesi gerektiğinin altını çizdi. Parti içerisinde gerginliklerin yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını isteyen Başkan Güven; “Gerginliklere engel olmalıyız, yaşanmasına müsaade etmemeliyiz. O nedenle mümkün olduğu kadar delege seçimlerinin ılıman bir atmosferde, mülayim bir ortamda, demokratik şekilde yapılmasını istiyoruz” dedi.

2019 seçimleri önemli

2019'da yapılacak seçimlerin önemine de dikkat çeken Güven, şunları söyledi: “Bu süreç farklı bir dönem. Bu nedenle geçmiş dönemlerdekine benzer delege seçimleri süreci yaşamak doğru değil. Çünkü Türkiye'de şuanda yaşadığımız süreç, bizlerin omuzlarına farklı yükler bindiriyor. Sorumluluklarımız arttı. 2019 seçimlerine çok önemli, bu nedenle dikkatli ve titiz bir çalışma ortaya koymamız gerekiyor. Demokratik, kavgasız, gürültüsüz, patırtısız, çalışanların, bu işin sevdalılarının içerisinde yer bulabildiği delege seçimlerinin olmasını arzuluyorum.”