CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Haziran'da Ankara'dan başlattığı Adalet Yürüyüşü dün Maltepe'de sona erdi. Yüz binlerce kişinin katıldığı mitingte kalabalık tek bir ağızdan Adalet istedi. Kılıçdaroğlu, "9 Temmuz bir milat. Bu bizim daha ilk adımımız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Haziran'da Ankara'da başladığı ve 25 gün süren Adalet Yürüyüşü'nü tamamladı. Dün yüz binlerce kişinin katıldığı Maltepe mitinginde yüz binler adalet diye haykırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe'deki 'Adalet Mitingi'nde yaptığı konuşmada "Benimle birlikte 450 kilometreyi kat eden sevgili yol arkadaşlarım, sevgili adalet arayıcıları, bizleri televizyonları başında izleyen sevgili yurttaşlarım. Maltepe Meydanı'ndan bütün İstanbul'a, Türkiye'ye gönül dolu sevgiler, muhabbetler gönderiyoruz. 15 Haziran 2017'de sabah saatlerinde Ankara Güvenpark'ta başlattığımız yürüyüşü Maltepe'de noktaladık. Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin bu yürüyüş, bizim ilk adımımızdır. Herkes şunu çok iyi bilsin 9 Temmuz yeni bir adımdır. Yeni bir iklim, tarih, doğuştur" dedi.

VEYSEL AMCA'YA TEŞEKKÜR ETTİ

"Bize sofrasını açan, ayranını ikram eden, çayını ikram eden, yemek gönderen, topladığı kır çiçeklerini sevgiyle bize veren, hayır dualarım sizinledir diye annelere, babalara, dedelere şükran borçluyum" diyen Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:" Buradan onlara teşekkürlerimi gönderiyorum. Yol boyunca büyük bir kısmını birlikte yürüdüğümüz Harp Okulu’ndayken tutuklanan oğlu için yürüyen Veysel Amca’ya da teşekkürlerimi gönderiyorum. Ve tabii ki yolda gelirken bizi protesto eden sevgili vatandaşlarımız da vardır. Kemal Kılıçdaroğlu herkese saygılıdır. Onlara da teşekkür ediyorum. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasini getireceğiz. Herkes düşüncesini ifade edebilecek. Bir teşekkürüm de güvenlik güçlerimize. Ankara’dan İstanbul’a kadar polisinden jandarmasına bütün güvenlik güçleri bizim burada sağlıklı olarak toplanmamız için çaba harcadılar. Hiçkimse unutmasın biz yürürken taşkınlık yapacağımızı düşünüyorlardı. Vurup kıracağımızı düşünüyorlardı. Dünyanın en barışçıl eylemini yaptık. Özetle bu ülkede adalet için yürüdük. Adaleti getirmek için yürüdük. 9 Temmuz yeniden doğuşun tarihidir. 9 Temmuz bir yürüyüşün sonu değil bir barışın, bir birlikte yaşam iradesinin ortaya konmasının tarihidir."

Gökmen Ulu'ya mesaj;'Maltepe Meydanı gazetecilerin yanında'

Kemal Kılıçdaroğlu, miting öncesi cezaevinde bulunan Sözcü Gazetesi muhabiri Gökmen Ulu'nun doğum gününü yazdığı mektupla kutladı. Mektupta, “Bugün Gökmen Ulu'nun doğum günü. Kendisine buradan, Maltepe Meydanı'ndan mutluluklar diliyoruz. İçerdesin kardeşim, biliyorum. Hapistesin kardeşim, biliyorum. Ağabeylerinle, gazeteci ağabeylerinle, üstadlarınla beraber hapistesin biliyorum. Ama unutma. Maltepe Meydanı senin yanında, gazetecilerin yanındadır” ifadeleri yer aldı.

HAZIRLADIĞI METNİ OKUDU

Kılıçdaroğlu 80 milyonun tamamı için yürüdüğünü belirterek hazırladığı metni sundu: Metinde özetle şu ifadeler yer aldı: "Biz Maltepe'ye yürüyen binler, sadece adalet istiyoruz. Herkes için adalet istiyoruz. 25 gündür hep birlikte haykırdığımız adalet, hukuk ve hak siteğimizin karşılık bulmasını istiyoruz. Adalet bir haktır. Adalet hakkımızdır. Adalet mülkün temelidir. Gün yeni bir toplumsal sözleşme yapma günüdür. Türkiye'deki son bir yıldaki OHAL'i istemiyoruz. 15 Temmuz darbe girişimini lanetliyoruz. Siyasi ayağının aydınlatılmasını istiyoruz. Gerçek darbecilerden hesap sorulmalıdır. Bir sivil darbeye dönüşen OHAL uygulamaları kalkmalı ve hukuk düzeni evrensel kurallara uygun olarak yeniden tescil edilmelidir. Yargı bağımsızlığı sağlanmalıdır. Sosyal güvenlik hakları elinden alınan OHAL mağdurları sivil ölüme terk edilmiştir. Bunlara son verilmelidir. FETÖ ile ilişkisi bulunmayan kamu görevlileri muhalif olduğu için uzaklaştırıldıkları görevlerine geri iade edilmelidir. Tutuklu milletvekilleri ve gazeteciler serbest bırakılmalıdır. Anayasa değişikliği gayri meşrudur. Mühürsüz bir seçimdir, Türkiye gayri meşru anayasa ile yönetilemez. İnsan haklarına dayalı sistem kurulmalı ve eğitimde laiklik sağlanmalıdır. İşsizlik, yolsuzluk çözülmeli, ayrımcılık son bulmalıdır. Dış politikada denge sağlanmalıdır. Türkiye yüzünü insan haklarına çevirmelidir. " Kılıçdaroğlu adalet, kardeşlik ve eşitlik isteyen milyonlarla mücadelelerin devam edeceğini belirtti.


Sosyal medyanın gündeminde ilk sırada

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü' sosyal medya gündeminde ilk sıraya çıktı. #AdaletMitingi hastag'i sosyal medya adresi Twitter'ın Türkiye gündeminde birinci, dünya gündeminde ise ikinci sırada yer aldı.

Sanatçılar hep bir ağızdan şarkı söyledi


Maltepe'de düzenlenen Adalet Mitingi'ne çok sayıda edebiyatçı, şair, ressam, yazar, akademisyen, tiyatro ve sinema sanatçsı ile aydınlar katıldı. Bedri Baykam, Eşber Yağmurdereli, Sumru Yavrucuk, İbrahim Kaboğlu, Rutkay Aziz, Nasuh Mahruki, Meltem Cumbul, Özgür Mumcu, Melika Demirağ, Kardeş Türküler, Erdal Erzincan, Levent Bozok, Orhan Alkaya, Atilla Atasoy, Ege, Kenan Kocatürk, Mustafa Alabora, Dilek Türkan, Gülriz Sururi ve Genco Erkal'ın da aralarında olduğu sanatçılar kürsüye davet edildi. Alandaki topluluğu selamlayan sanatçılar, hep bir ağızdan 'Arkadaş' şarkısını ve 'Gençlik Marşı'nı seslendirdi.

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_07/2017_07_09/1623205/chp_lideri_kilicdaroglu_esini_optukten_sonra_konusmasina_basladi.mp4