CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga hakkında 7 yıl önce dönemin Başbakanı Erdoğan’a ilişkin attığı tweetler nedeniyle gözaltına alınmasının ardından çok kez linç kampanyası başlatıldı. Tweetleri attığını hatırlamadığını söyleyen Koyurga, serbest bırakılmasının ardından kendisine yönelik gerçekleştirilen saldırıları BirGün Gazetesi Muhabiri Aycan Karadağ’a anlattı.

Ev hapsi kontrolünün ilk itirazda kaldırıldığını hatırlatan Koyurga, “Kaldırılmasa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar taşıyacaktım. Madem suçum ispatlanmamış özgürlüğüm de kısıtlanamaz. Bir yerde ev hapsi ‘Ben sana hüküm verene kadar gözümün önünde dur’ demek. İnsanların üstüne suç yapıştırmak çok kolay” dedi.

Gözaltında kaldığı süreçte ailesinin panik olduğunu vurgulayan Koyurga, şunları dile getirdi: “Bir yandan ailemi bir yandan partimi bir yandan belediyemi düşündüm. Kendimi düşünmeye fırsat bile bulamadım. Ama içim rahattı, bir şey olmayacağından emindim. Bu tweetleri attığımı hatırlamıyorum. Eğer mesajlar bana aitse ve bu kanıtlanırsa özür dilerim.”

İSTİFAM SÖZ KONUSU DEĞİL

Belediye Meclisi toplantısında AKP grubunun istifasını istediğini aktaran Koyurga, şöyle konuştu: “İstifa etmeyeceğim. Bu süreçte aileme, bana, sevdiklerime, cinsiyetime türlü hakaretler ve saldırılar yapıldı. Bir korunma talep ettim. Sosyal medya üzerinden linç kampanyası hâlâ devam ediyor. Sadece onaylanmış hesapların hedef göstermesi beni bu konuma düşürdü. Mahir Ünal bile beni hedef gösterdi. Vicdansızca davrandılar. Önemli olan o yeşil toplu hesapların saldırısı değil onaylanmış, önde gelen insanların 24 yaşında bir kadını hedef göstermesidir. Beni yuhalıyorlar. Beni yuhalayanlar Berkin’in annesini de yuhaladılar. Onların yuhalaması bana onur verir.”