Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in Alperen Sakin’in ölümünün ardından servis ve anaokullarına ilişkin verdiği soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, anaokullarının her yıl düzenli olarak denetleneceğinin hükme bağlandığını söyledi.

Alperen Sakin’in ölümünün ardından okul servis araçlarıyla ilgili çalışmalar yapıldığını belirten İsmet Yılmaz, okul servis araçlarının 25 Ekim 2017 tarihinde yayınlanan yönetmelik doğrultusunda denetlendiği bilgisini verdi.

İZMİR’DE 3 YILDA 15 ANAOKULU KAPATILDI

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in İzmir’deki anaokulları ve kreşlere ilişkin sorularını da yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, şunları söyledi:

“İzmir’de Bakanlığımıza bağlı özel anaokulu sayısı 323’tür. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı İzmir’deki özel kreş ve gündüz bakımevi sayısı ise 88’dir. İzmir’de son üç yılda 15 tane özel anaokulu soruşturma sonucunda kapatılmıştır. Vahim olayın yaşandığı özel anaokulu ile yürütülen soruşturmanın sonuçlanmasına kadar bahse konu anaokulunda öğretime ara verilmiştir. Bu tür faciaların tekrar yaşanmaması için denetimler daha da artırılacaktır.”