Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınması sürecinde ortaya atılan ve muhalefet partilerinin sık sık gündeme getirdiği Merkez Bankası rezervlerinden 128 milyar doların satıldığı iddiası gündemdeki yerini koruyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "128 milyar dolar" tartışmaları üzerine "MB olağanüstü durumlarda doğrudan döviz alım satım işlemi yapabilir. Yasalara aykırı bir durum söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

"128 MİLYAR DOLAR NEREDE?" TARTIŞMASI NASIL BAŞLADI?

Uluslararası haber ajansları, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasına giden süreçte döviz rezervlerindeki düşüşün etkili olduğunu öne sürmüştü. Reuters haber ajansı, geçen aylarda yayımladığı bir haberde, Albayrak'ın istifa ettiği dönemde Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevine getirilen Naci Ağbal'ın Mart ortasında görevden alınmasında rezervlerde yaklaşık 130 milyar dolarlık kayba neden olan döviz satışlarıyla ilgili inceleme başlatmasının rol oynadığını iddia etmişti.

Benzer bir iddia da eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olan ve şu anda Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) Genel Başkanlığı'nı yürüten Ali Babacan tarafından da ortaya atılmıştı. Muhalefet partileri de bir süredir "128 milyar dolar nerede" sorusunu iktidara yöneltiyor.