Mersin'de konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Afrin'de süren Zeytin Dalı Harekatı'nın çok yerinde olduğunu belirterek, "Zeytin Dalı Harekatı, kanlı hesaplara karşı milli ve stratejik bir harekettir. Afrin ile başlayan temizlik mutlaka diğer alanları da kapsamalıdır. Nerede bir terör unsuru varsa milli tehditler mutlaka imha edilmelidir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği '1923 Projesi'nin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce kişiye seslenen Devlet Bahçeli, 2019 yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milli birlik için destek istedi. Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "Zeytin Dalı Harekatı, kanlı hesaplara karşı milli ve stratejik bir harekettir. Bundan geri dönüş yoktur, olamayacaktır. Ok yaydan çıkmıştır. Yalanlara karnımız toktur. Siyah beyaz birbirinden ayrılmıştır. Felaket senaryoları güdenlere karşı kahraman Mehmetçiğimiz bir kez daha sefere çıkmıştır. Zafer bizimdir, hedefse Kızılelma'dır" diye konuştu.

Alanda toplanan kalabalığa seslenen MHP Lideri Devlet Bahçeli, şöyle devam etti: "Geçmişte Türk milletinin güçlü iradesi, yedi düvelin kanlı dişlerini sökmüştü. Akdeniz gibi kabaran milli ruh üzerimize çullanan emperyalist acımasızlığı ezip geçmişti. İşgal ve mütareke yıllarında, milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtarmıştı. Vatanın ve milletin bölünmez bir bütün olduğu cihana ilan edilmişti. Hiçbir hain emel Kuvayı Milliye şuuruyla boy ölçüşememişti. Milletimizin iman dolu göğsü her saldırıyı eritmiş ve püskürtmüştü. Yalnızca Milli Mücadele yıllarında değil, tarihin her döneminde aziz ecdadımız vatanın bekası için her cefaya katlanmış, hakkı olanı almıştı. İstiklalin namusunu korumak için her fedakarlık yapılmıştı. Gerekirse aynısı yine yapılacaktır. Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhu hamd olsun her daim bu cennet vatanı güvenceye kavuşturmuştur. Millet kendi kaderine bizzat kendi hükmetmiştir. Esaret zincirleri zalimlerin kafasına kırılmıştır. Bunu yapan, bunu başaran elbette ve sonsuza kadar büyük Türk milletinden başkası olmamıştır. 95 yıl önce Cumhuriyetle buluşan, kendi geleceğini aracısız belirleme salahiyetini üstlenen aziz milletimiz, aynı zamanda bekasının da, birlik ve dirliğinin de ebedi muhafızlığını üstlenmiştir. İftiharla söylüyorum ki MHP, Cumhuriyet'in kuruluş felsefesine sadık, milli bekanın yaşaması ve yaşatılması konusunda da son neferine kadar yeminlidir. Mersin'i 1923 projeyle geleceğe taşıma iradesi aynı zamanda Cumhuriyet'e sahip çıkma kararlılığının icraat ve hizmete dönüşmüş şeklidir."

'MİLLİ İTTİFAKA EVET Mİ?'


'Su uyur, düşman uyumaz' atasözünü hatırlatan Devlet Bahçeli, şunları söyledi: "Biliyoruz ki, su uyusa da düşman uyumuyor. Taşeron terör örgütleri durmuyor, hıyanet vazgeçmiyor. Buna karşılık Türkiye sevdalıları, bin yıllık kardeşlik hukukunu gelecek bin yıllara taşımanın heyecan ve hevesiyle dolup taşıyor. Cumhuriyeti kuran ruh ve irade 95 yıl önce olduğu gibi bugün de çok şükür uyanık ve ayaktadır. İman, ihanet karşısında aşılmaz set, geçilmez surdur. Cumhuriyet Meydanı'ndaki bu muazzam coşku bunun ispat ve işaretidir. Mersin vatanın güvencesidir. Yörükler milletin şah damarıdır. Mersin, tüm fesat odaklarına, fitne yuvalarına karşı teyakkuzdadır. Allah'a şükürler olsun ki, Mersin Büyükşehir Belediyesi önündeki engelleri aşmak için var gücüyle çalışıyor, insanımızın huzur ve mutluluğu için canını dişine takıyor. Bu tablo bizleri mutlu ederken elbette birilerini de rahatsız ediyor. Varsın rahatsız olsunlar, çekemesinler, kıvrım kıvrım kıvransınlar. Onlara diyecek tek bir sözümüz vardır. Herkes gider Mersin'e, bunlar gider tersine. Dünya dönse tersine, Mersin gitmez tersine. Mersin doğru yoldan şaşmaz, şaşırmaz. Şaşıranlara, şımaranlara asla pabuç bırakmaz. MHP, 2019 Mahalli İdareler Seçimleri'nde destan yazacak. 2019'a hazır mısınız? 2019'da Büyükşehir'den ilçelere kadar belediyeleri birer birer MHP'ye emanet etmeye var mısınız? Söz veriyor musunuz? Milli ittifaka evet mi? Milli bekaya evet mi? Türkiye'ye evet mi? Mersin iradesini göstermiş, ne mutlu ki, bu iş bitmiştir." dedi.