MHP lideri Devlet Bahçeli, son dönemdeki çocuk istismarları ve kadına şiddetle ilgili yaptığı değerlendirmeler yaptığı Meclis grubu toplantısında, Afrin'deki olası Şam-YPG birlikteliğiyle ilgili "Esad, yanılıp Afrin'e girerse sonuçlarına katlanmak durumunda kalacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında milletvekillerine sesleniyor. Türkiye'nin bir yanda güvenlik tehditleriyle diğer yanda sosyal ve ekonomik tehlikelerle mücadele ettiğini söyleyen Bahçeli, bu mücadelelerin sabır ve sebat gerektirdiğini söyledi. Ahlaki ve siyasi meselelerin soğumaya terk edilmesi durumunda karmaşa çıkacağını söyleyen Bahçeli, beka üzerindeki sis perdesinden rahatsız oldukları gibi, toplumsal ve ahlaki irtifa kayıplarından da rahatsız olduklarını dile getirdi.

"Ahlak yoksa beka da yoktur" diyen Bahçeli şöyle konuştu:"Adana ve Antalya'da vuku bulan çocuk istismasları herkesi infiale süreklemiştir. Bunu nasıl izah edeceğiz. Çocukları istrismar edilmiş bir ülkenin geleceğinden nasıl bahsedelim... Bu çocuklarımızla ilgil endişe ve şiüphelerimizi dile getirmeyi zaruret görüyorum.Evlilik yaşıyla ilgili toto oynar gibi görüşler paylaşan bir ülkenin sonu hüsrandır. Çocuk ve kadınlarımıza kıyılması bizim adımıza utanç vericidir. Bu da bir beka sorunudur, üstesinden gelinmelidir... Nesillerimiz heba edemeyiz çünkü gelecekten tasarruf yapamayız. Allah şahit olsun ki çocuklarımızı teslim etmeyeceğiz.Görünen o ki, istismarlar devam etmekte, kadına şiddet sürmektedir... Kim ki çocukların hakkını ve hukukunu inkar etmeye kalkışıyorsa, ya anasından doğduğuna pişman edilmeli ya da darağacını boylamalıdır.

Parti olarak yapılacak her türlü hukuksal düzenlemeye destek vereceğimizi açıklıyorum. Sosyal hayatımızı sapıklardan temizlemek için her türlü adımın atılması gerektiğini söylüyorum..."

"İHANET MADALYONUNUN İKİ YÜZÜ"


Konuşmasını terör tehditleriyle devam eden Bahçeli, "Türk milleti egemenlik haklarına vurulmak istenen prangaları kırıyor" dedi ve şöyle devam etti: "Ne aryorsunuz Afrin'de' diyenlere, 'Aftin'e girmeyin' diyenler, zihniyet itibarıyla ihanet madalyonunun iki yüzüdür.Türk milleti hafife alınamaz, Türkiye görmezden gelinemez. Varsalyalım hafife aldılar ve görmezden geldiler diyelim. Türk milleti hiçbir şer güce kurban edilemez, esaret zincirine vurulamaz. Sevseler de sevmeseler de beğenseler de beğenmeseler de şehitler ölmez vatan bölünmez, bayrak inmez ezan dinmez. Bunlar YPG'ye meftun PKK'ya vurgun şehitlere suskundur. Bunlar Atatürk ile yollaırnı ayırmışlardır. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar Afrin terörden arındırılacak ve Türk askeri Afrin'e girerek Türk bayrağını çekecektir. Bundan kaçış da kurtuluş da yoktur. Teröristler kaçtıkları yere kadar kovalanmalıdır. Esad, yanılıp Afrin'e girerse, PKK/PYD/YPG ile aynı cepheye düşerse elbette ki sonuçlarına katlanmak durumunda kalacaktır. Afrin, Şam yönetiminin aklına yeni mi gelmiştir. Bu nasıl bir çelişki ve çarpıklıktır. Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıdır ancak Esad kendi topraklarından bize yönelen terör tehdidine karşı bir adım atmış değildir. Esad, Afrin'den Türkiye'ye karşı açık tavır alırsa felakete açık çek verecektir..."

Bahçeli'nin grup konuşmasından öne çıkan diğer bölümler şöyle:

- PKK/YPG'ye silah yardımı yapan, bununla da yetinmeyip maddi yardımda bulunan Beyaz Saray, öyle görünüyor ki Suriye'nin bölünmesini hedeflemektedir.
- YPG ve PKK birbirinden farkı olmayan, iki katil ve bölücü örgüttür.
- Kötü günümüzde yanımızda olmayan NATO'uyu iyi günümüzde ne yapalım.
- Türk milletinin arkasından ne oyunlar çevrildiğinin farkındayız.
- Karnımız vaatlere toktur. PKK/PYD'ye verilen destek kesilmeden, Suriye konusunda verilen sözler yerine getirilmeden, FETÖ konusunda talepler karşılanmadan ABD'yle var olan ilişkilerin ileri seviyeye taşınmasını beklemek saflıktır.

AKP - MHP İTTİFAKI


"Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi arasındaki ittifak görüşmeleri tamamlanmıştır." diyen Bahçeli, konuşmasını şu sözlerle bitirdi: "Sayın Cumhurbaşkanı ile geçen pazar günü yaptığımız verimli ve yararlı görüşme neticesinde, yapılacak yasal düzenlemelere son şekli verilmiştir. Yarın iki partiyi temsilen iki arkadaşımız düzenleyecekleri basın toplantısında milletimize bilgi vereceklerdir ve 26 maddelik yasa teklifi Meclis'e sunulacaktır.."