MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşuyor.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli, seçim için bir kez daha 2023'ü işaret ederek şimdiye kadar 55 ili gezdiklerini belirtti. Bahçeli, "'Adım adım 2023', 'İl il Anadolu' temasıyla sürdürdüğümüz çalışmalarımızın esası ve özü bu düşüncelerimizde mahfuzdur. 30 Ekim’den bugüne kadar 55 ilimizi ziyaret ettik, gittiğimiz her yerde coşkuyla karşılandık" diye konuştu.

Atanamayan öğretmenler sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli devamında, "Sınıfında öğrencileriyle baş başa kaldığında borç yükünün altından nasıl kalkacağını düşünen bir öğretmenin verimli olması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

MİLLET İTTİFAKI'NI HEDEF ALDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'i hedef alan Bahçeli, "CHP ile İP'in paçası tutuşmuş olacak. İP'in başkanı Türkiye'nin farklı farklı mahallelere bölündüğünü söylüyor. Bu dil bölücüdür. Bölünen zilletin ta kendisidir. İP Başkanı yüzde 50+1'in şahsıma sorulmasını istemiş. Onlara yüzde 50+1'i anlatayım da biraz ders alsınlar" dedi.

Faiz kararları üzerine artan döviz krizi hakkında konuşan Bahçeli, "Ya enflasyon artışına faizleri yükselterek devam etmek suretiyle enflasyon-faiz-kur sarmalı döngüsünü kabulleneceğiz. Ya da yüksek faiz politikasından vazgeçerek enflazyonla mücadeleyi yeniden tanımlayacağız. Bize göre başka bir alternatif kalmamıştır." dedi.

Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Bizimle kim uğraşıyorsa hâlâ sorumluluğumuz devam ediyor, millet düşmanlarına korku salıyoruz demektir. Onun için dedikodular bizleri yıldıramaz. Bu kutlu davanın gücüne asla ve asla sekte vuramaz. Olsa olsa bizlere  doğru yolda olduğumuza dair fikir verir. Hem kendimizi hem de hasmımızı bilirsek başarı, zafer, gelecek bizimdir. Türk milletinin, MHP’nin ve Cumhur İttifakı’nın karşısında virüs gibi yayılan hasımlarımızı bilmek mecburiyetindeyiz. Bizim tarafımız millettir, mazlumlardır, demokrasidir.

MHP’yi her zaman doğru anlayan, Cumhur İttifakı’nı doğru anlatan, bununla kalmayıp her zaman sahip çıkan Türkiye sevdalıları hep var olacaktır.

Yarın 24 Kasım Öğretmenler Günü. Öğretmenlerin sorunlarını samimiyetle ele almak, empatiyle onları anlamak, beklentilerini sırasıyla karşılamak, sosyal, ekonomik ve mesleki taleplerini yerine getirmek durumundayız. Elbette öğretmenlerimizi bir güne sıkıştırmak hakkaniyet ölçüleriyle bağdaşmayacaktır. Öğretmeni de Türkiye’nin gelişme ve büyüme mücadelesinden ayrı görmek söz konusu değildir.

Sorunsuz öğretmen sorunsuz eğitim ve öğretim demektir. Sınıfında öğrencileriyle baş başa kaldıklarında nasıl geçineceğini, borç yükünün altından nasıl kalkacağını düşünen, kaygılarıyla, korkuları arasına sıkışan bir öğretmenin verimli olması, kendisininden beklenen faydayı gösterebilmesi mümkün değildir. Öğretmenlerimiz huzurluysa evlatlarımız da huzurlu olacaktır. Hiçbir hakkı öğretmenlerimizden çok göremeyiz. Atanamayan öğretmen sorununa neşter vurulmalı, bu konu artık kapanmalıdır.

Türkiye düşmanlarıyla kucaklaşmak maksadıyla 'helalleşme' sayfası açan Kılıçdaroğlu'nun dilinin altındaki bakla nedir?"

AYRINTILAR GELİYOR...