MHP lideri Devlet Bahçeli yeni yasama döneminde af çıkarılmasıyla ilgili bir yasa teklifi sunacaklarını söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Bahçeli, cumhuriyetin üçüncü dönemine girdiğini belirtti. MHP lideri seçim öncesi gündeme gelen af tartışmasına ilişkin açıklama da yaptı.

Bahçeli af tasarısının Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçim beyannemesinde olduğunu ifade ederek, yeni yasama döneminde af tasarısını Meclis'in gündemine taşıyacaklarını aktardı.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları; Milletimiz dünyaya demokrasi dersi verdi. İstikbalin ufku pırıl pırıl parlamıştır. Cumhuriyetimizin üçüncü evresine kavgasız intikal sağlandı.

24 Haziran'ın mesajları titizlikle irdelenmeli. Geçtiğimiz zorlu aşamalar gözönüne alındığında MHP'nin 24 Haziran'da aldığı sonuç başarıdır. 24 Haziran öncesi bitişimizin ilanını yapmışlardı. Biz bitti demeden, Türk milleti tamam iradesi göstermeden hiçbir tezgahın tutmayacağının bilincindedik.

MHP tıpkı anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğmuş, milli duruşuyla taraflı tarafsız herkesin hayranlığını kazanmıştır. 24 Haziran'da MHP büyük bir başarı elde etmiştir. Daha fazlasını istiyoruz. MHP, Türkiye'nin özgüvenidir. Milliyetçi hareket anket çalışmalarıyla öğütülemez. 24 Haziran'da Türkiye kazanmıştır. Kurban edilmek istenen bekamız kazanmıştır. İrade ve karar sahibi büyük Türk milletidir. Partimiz yürütmeyi denetleme sorumluluğunu ikmal edecektir. Verdiğimiz, sözlerin hiçbirini unutmadık.

Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olarak yemin etmiştir. Partimizin açıktan desteklediği Binali Yıldırım TBMM'nin yeni başkanı seçilmiştir.

Kararların seri ve süratli alınacağı bir döneme girilmiştir. Bunu hazmedemeyen odaklar ekonomide, doviz ve faizde yeni şeytanlıklar peşindedir ancak başaramayacaklardır. Cumhuriyet yeni sistemle daha da güçlenmiştir. Yeni sistemin yerleşmesi için her desteği vereceğiz. MHP, devletin yeniden yapılanma sürecinde siyaseten tarihen taşıdığı sorumluluğu yerine getirecektir. Gelişmeleri uzaktan izlemeyeceğiz. Müdahil olmamız gereken yerlerde geri durmayacağız. Biz bu milleti karşılık beklemeden sevdik. Önce ülke dedik, önce millet dedik.

ABD ile ilişkilerin normalleşmesi arzulanan derecede sağlanacaksa, NATO gerçekten de Türkiye'nin terörle mücadelesine samimi destek veriyorsa, ABD ve Avrupa'da ne kadar hain FETÖ'cü varsa Türkiye'ye iadeleri yapılmalıdır. Biz lafa değil icraata bakarız.

Ülkücülüğün fiyatı yoktur. Ülkücülüğün pazarı yoktur. Bizi bilen bilir bilmeyen de kendi bilir. Apolet tartışmasını fazla uzattım diyen zavallılar için, HDP'ye Kürt siyasi hareketi diyerek, Kürt kökenli kardeşlerimizi töhmet altında bırakan, PKK'ya umut aşılayan fikir ve ülkü yoksunları adına pişmanlıklar olabilir ama bizde pişmanlık asla yoktur. Duruşumuz millettir. MHP kaçak güreşmez, kaçak dövüşmez. Siyaseti millet için yaparız, adam gibi yaparız. Cumhurbaşkanlığı sistemi önümüzdeki bin yılın anahtarıdır. Biz yürüyen mezar taşı değiliz. Türkiye yükselişe geçti, ölü toprağını üzerinden attı.

15 Temmuz'da yaşanan vahşet son iki asırda karşılaştığımız hiçbir olaya benzememektedir. FETO ihaneti milli ve manevi değerlere telafisi uzun süre yapılamayacak zarar vermiştir. FETO mili hafızalardan asırlarca çıkmayacaktır. FETO iblisin yeryüzü garnizonudur. FETO'yla mücadele aslında Haçlı kafasıyla mücadeledir. Türk milleti istiklaline kanıyla sahip çıkmıştır. O kanlı gecede yaşananların tekerrür etmemesi bizlerin boynunun borcudur. Milli vicdan, hayasız akını durdurdu. Siyasi ayak hala gizemini korumaktadır. Yarın 15 Temmuz'un 2. yıldönümünü anacağız. FETÖ ve PKK tehdidi gündemden çıkmalıdır.

İYİ PARTİ'YLE TOKALAŞMA


Sayın Koray Aydın tecrübeli bir siyasetçidir. Daha dikkatli konuşmasını tavsiye ederim. Bir selam vermek şerle hayırı birbirinden ayırır o bunu ayıramıyor.

OHAL VE AF TARTIŞMALARI


Af konusu gündemimizdedir, seçim beyannamemizdedir. Meclis'te yasama çalışamaları başladığında arkadaşlarımız teklifini sunacaktır.

OHAL ayın 18'i itibariyle son buluyor. Yeni bir yasa gündeme getiriliyor, Böyle bir yasa Meclis'e geldiğinde MHP gereğini yapacaktır.