CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, tartışmalı seçime dair kararını verdi. Yönetim, Çiğli Ataşehir delege seçimlerinin iptal kararını onayladı.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir İl Yönetimi, dün delege seçimlerine dair yapılan itirazları değerlendirdi. Günlerdir tartışılan Çiğli Ataşehir Mahallesi seçimleri için yapılan itirazları görüşen yönetim, Çiğli ilçe yönetiminin aldığı iptal kararını onaylandı. Toplantı arasında, seçimin iptal edildiğini öğrenen Ataşehir'de seçimi kazanan beyaz liste delegeleri ile Çiğli'de siyaset yapan il yöneticisi Serpil Yıldırım arasında sert tartışmalar yaşandı. Öte yandan, Çiğli ilçe yönetiminin Atatürk Mahallesi için aldığı iptal kararı da kabul edildi. İtirazın olduğu son mahalle olan Evka-2'de ise seçim sonuçlarının geçerli olmasına karar verildi. Bayraklı'da İlçe Başkanı Cemalettin Alper'in mahallesi olan Onur Mahallesi'nde, ilçe başkanlığının aldığı iptal kararı, il başkanlığı tarafından kabul edildi. Seçim yeniden yapılacak. Emek Mahallesi'nde yapılan itiraz ise reddedildi. CHP İzmir İl Yönetimi ayrıca Karabağlar'ın Bahar Mahallesi'nde yapılan delege seçimlerine, İl Yöneticisi İrfan Can ile İlçe Yöneticisi Ahmet Şafak'ın müdahale ettiği iddiasıyla yapılan itirazları da görüştü. Yönetim, yapılan itirazları reddedildi.

CHP’DE ÇİĞLİ ÖFKESİ


Çiğli Ataşehir Mahallesi'nde yapılan seçimlerin iptalinin ardından çıkan tartışmaların devam ettiği İl koridorlarında II. Bölge Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ şikayetleri dinledi. Karlıdağ'a partililer şikayetlerini iletirken, "Siz haksızlıklara evet diyebildiniz mi" sorusunu yöneltti. Karlıdağ, "Biz bu konuyla ilgileniyoruz" dedi. Çiğli'de tarihlerin açıklanmaması konusunu soran Çiğli üyelerine il yöneticisi Şirin Akgül, "Ben astırdım ve sosyal medyadan ilan" ettim diyerek sosyal medyadaki paylaşımı gösterdi.

HAREKETLİ ANLAR

chp-atasehir-manset-(3)CHP İzmir İl Başkanlığı’nda yaşanan hareketli dakikalar bununla da sınırlı kalmadı. Menemen’de CHP’de delege seçim sürecinde adaletsizlikler yaşandığını belirten partili Ferhat Aksu elinde Türk bayrağı çıplak ayaklarıyla başlattığı yürüyüşünde CHP İzmir İl Başkanlığına geldi. Hak, hukuk, adalet sloganı atan Aksu; “Menemen Belediye başkanı Tahir Şahin, CHP’ye yakışmayacak şekilde Genel Merkez Talimatını hiçe sayarak örgüt içi seçimlere müdahale etti” dedi. Aksu, Menemende parti içi seçimlerde Başkan Tahir Şahin’in müdahale ettiğini söyleyerek “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti üst yönetiminin tüm uyarılarına rağmen parti içinde yapılan seçimlerde Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin CHP’ye yakışmayacak şekilde Genel Merkez talimatını hiçe sayarak örgüt içi seçimlere kendisi, başkan yardımcıları, müdürleri ve belediye çalışanı muhtarları ile bizzat müdahale etmiş, çalışan personel ve yakınlarına işten atma tehditleri ve işsiz partili üyeleri de işe alma yolu ile delege seçimlerini manipüle ederek ‘emek en yüce değerdir’ sözünü ilke edinen partimizin tüm değerlerini yerle yeksan etmiştir” diye konuştu.