Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Ednan Arslan, İzmir Mardinliler Federasyonu’na ziyarette bulundu.


CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, önceki dönem ilçe başkanı Mehmet Şakir Başak ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Şerif Demir ile birlikte İzmir Mardinliler Federasyonu’na ziyarete bulunan Arslan, Federasyon Başkanı Ahmet Tunç ve yönetimi ile bir araya geldi.


Hemşeri derneklerinin önemine değinen Arslan, “Hepimiz Anadolu’nun çeşitli yerlerinden çeşitli nedenlerle göç ederek buraya geldik. Burada yaşam mücadelesi verirken hemşerilerimizle kenetlendik. Siz Mardin’den, ben Erzincan, Tercan’dan buralara göç edip hayatımızı burada idame ettirmeye çalıştık. Hemşeri dernekleri şehirlerde birer güçtür. Kimse bu gerçeği inkar edemez, bu toplulukları yok sayamaz” dedi.


Konuşmasında seçim süreci ve seçim çalışmalarını değerlendirerek başlayan Ednan Arslan şunları söyledi. "Sahada bir değişim rüzgarı var. Toplumun çeşitli kesimleri ile sürekli temas halindeyiz ve bir değişim ihtiyacını insanlar korkmadan yüreklice dile getirirken, bu değişiminde Türkiye'ye yayar sağlayacağını söylüyorlar. Biz de bu bağlamda yapmış olduğumuz çalışmalar ile değişim taleplerine yanıt olarak topluma neler yapabileceğimizi anlattığımız zaman mutlu oluyorlar ve umutlanıyorlar. İzmir'in ihtiyaçları bölge bölge değişiyor. Kırsala gidildiğinde çiftçiye dair sorunları, varoş semtlere gidildiğinde emekli maaşlarını, asgari ücreti, işçi sorunlarını görüyoruz. Kentin ekonomik olarak daha yüksek bölgelerine gittiğimizde ise halkımız, daha çok hukuk, demokrasi, özgürlük, bilim, sanat gibi konularla ilgili çalışmalarımızı merak diyor. Çünkü her bireyin kendine göre öncelik sırası farklı. Önemli olan ise toplumun tamamını çözümlerimizle kapsamaktır."



“EN İYİ EKONOMİST EV HANIMLARI”


Ülkedeki ekonomik sıkıntılara değinen Arslan, fabrikası olan vatandaşında o fabrikada işçi olan vatandaşında dertli olduğunu belirterek, ”Üretenler Türk Lirasının kaybettiği değer yüzünden hammadde alma sıkıntısı yaşıyor. Bu tür sorunlara karşın ithalatçı ve ihracatçıyı koruyan herhangi bir tedbir yok. Bu nedenlerle sorunları çözmek adına daha farklı çözümlerin aranması gerekiyor. Öncelikle OHAL'in kaldırılması gerekiyor. Çünkü ülke OHAL ile birlikte güvensiz bir imaj çiziyor. Turistler ve yatırımcılar ülkemize gelmiyor, olanda ülkemizden kaçıyor” dedi. Konuşmasına devam eden Ednan Arslan, en iyi ekonomistin evdeki ev hanımı olduğunu söyleyerek, “Ev hanımları kıt bir bütçeyle hem ev geçindiriyor hem çocuk büyütüyor. Ekonomimiz yangın yeri” diye konuştu.



“GÜZEL GÜNEŞLİ GÜNLER YAKIN”


Muharrem İnce hakkında konuşan Ednan Arslan, “Muharrem İnce'nin aday gösterilmesi ile birlikte gerek Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinde gerek vatandaşlarımızda bir heyecan, bir istek, bir arzu oluştu. Vatandaşlar kendine görev biçerek Muharrem İnce ve Cumhuriyet Halk Partisi için propaganda yapıyorlar. Güzel ve umutlu bir dönemdeyiz. Sahada gördüklerimiz; Muharrem İnce kaynaklı oluşan bu heyecan dalgasının herkesi sardığı, güzel güneşli günlerin yakın olduğu ve Muharrem İnce'nin tünelin sonundaki ışık olduğudur” dedi.



“CHP ÖZGÜRLÜKLERİN VE DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR”


Parti olarak parmak demokrasisine inanmadıklarını, Cumhuriyet Halk Partisi’nin özgürlüklerin ve demokrasinin teminatı olduklarını söyleyen Ednan Arslan, “CHP iktidarında ‘Çoğunluk bizde. Biz ne dersek o olur’ anlayışı yok olacak. Ötekini anlayan, onun isteklerini önemseyen, ötekiyle birlikte bir şeyler yapan bir iktidar olacağız. Nitekim Muharrem İnce de konuşmalarından 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağını söylüyor. Bu söylem çok değerli” diye konuştu.