Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takviminin ikinci etabı olan ilçe kongreleri başladı. Yapılan seçimlerde Urla, Seferihisar ve Bayındır’da örgüt ilçe başkanını seçti.

Bugün ise Balçova, Çiğli ve Güzelbahçe’de sandıklar kuruldu. Urla'daki seçimlere mevcut Başkan Hakan Özbadur kongreye tek aday olarak girdi. Seferihisar'da da yine mevcut Başkan Senem Gürer Solak kongreye tek aday olarak girdi. Partide gözler üç adayın yarıştığı Bayındır'da oldu. İlçe kongresinde eski ilçe başkanı Hüseyin Behzat Aydilek, Halk Hareketi'nin öncüsü Zühre Karaoğlan ve Murat Gülbay'ın yarıştı. Seçim sonundan kazanan Hüseyin Behzat Aydilek oldu. 144 delegenin oy kullandığı seçimde Aydilek 83 oy alırken, Karaoğlan 32 oy aldı, Gülbay ise 25 oyda kaldı.

Balçova’da ise 2012 yılından itibaren koltukta oturan Başkan Aygül Eryılmaz, kongrede aday olmama kararı aladı. Eryılmaz'ın yerine Kadın Kolları İlçe Başkanı Binnur Akın tek aday olarak seçime girdi. 299 delegeden 264 tanesi seçime katıldı. Binnur Akın’ın listesi şu isimlerden oluştu: Cansu Akbaş, Murat Aküzüm, Müceddet Aral, Faruk Nafiz Bakoğlu, Tülay Çimenli, Oğuz Doğan, Duran Dumlupınar, Hüseyin Kılıçdere, Elif Kuru, Ayfer Olcayhan, Cengiz Öngör, Şahin Özdemir, Necla Savaş, Ayhan Tunç yer alıyor.

Çiğli'de Özcan

Çiğli'de mevcut İlçe Başkanı Mert Özcan ile muhalefetin adayı Şirin Akgül karşı karşıya geldi.

Çiğli’de 402 delegenin oy kullandığı seçimde Başkan Özcan seçimde 288 oy aldı. Özcan ikinci dönemine devam ederken Akgül ise 103 oyda kaldı. Yönetim kurulunda Halis Akın, Veysel Aksüt, Gürkan Beyazgül, Yüksel Danışman, Yetkin Er, Gülderen Eren, Erkan Fırat, Sebahat İssi, Hikmet Kara, Neslihan Kılıç, Kadim Kızıltepe, Ali Kemal Kocadağ, Yağmur Önder, Mustafa Tekin ve Sıddık Urgan yer aldı. Mahalle delege seçimleri sırasında belediye ve örgütün rekabetinin yaşandığı Gaziemir’de ise İlçe eski Başkanları Umut Tekin ve Yüksel Demirsoy tarafından destek verilen beyaz liste yanlıları mevcut Başkan Kasım Özkan’ın yola devam etmesi için bildiri yayınladı. Ali Rıza Türkmen’in ise muhalefetin adayı olduğu ifade ediliyor.

Güzelbahçe'de Bilgen devam

Güzelbahçe'de de Çağlayan Bilgen'in tek aday olduğu kongre saat 14:00 itibariyle başladı. Seçimde 1119 delege oy kullandı. 117 geçerli oyun 116 tanesini alan Bilgen göreve devam etti.

Kongrede yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Neşet Başar Efe, Uğur Deniz Gamsız, İsmail Kandemir, Mihriban Karaman, Türkmen Köşk, Leyla Saruhan İnce, Nihat Sevinç, Soner Tanrıkulu, Lütfi Türkay, Erol Uysal, Ayla Üzümcü ve Perihan Zenger.”