AKP grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9'u büyükşehir 20 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci oldu.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9'u büyükşehir 20 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Ankara'da Mehmet Özhaseki, İzmir'de Nihat Zeybekci aday gösterildi.

erdogan

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının eski Ekonomi Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci olduğunu açıkladı. Zeybekci, grup toplantısına eşi Ayşen Zeybekci ve AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ile birlikte gitti. Erdoğan, Zeybekci'nin adaylığını açıklamadan önce İzmir'de Körfez'in koktuğunu söyledi. Körfez'in temizlenmesi isteyen Erdoğan daha sonra Zeybekci'nin adaylığını açıkladı. Zeybekci'nin belediye başkanlığı, milletvekiliği ve bakanlık yaptığını hatırlatan Erdoğan, "Hem İzmir'de iş adamlığı devam ediyor. Sürekli olarak da bölgenin iş insanı olarak çalışan bir arkadaşımız. İzmir'i Nihat bey ile birlikte alacağız" dedi.

İZMİR'DEN KALABALIK BİR GRUP ANKARA'YA GİTTİ


Grup toplantısı öncesi, AK Parti İzmir İl Teşkilatı'ndan da kalabalık bir grup Ankara'ya gitti. İl Başkanı Aydın Şengül'ün yanı sıra il başkan yardımcıları, Kadın Kolları İl Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ ve kadın kollarından bazı isimler ile İl Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ve bazı partililer, Başkent'te aday açıklamasına katıldı.

zeybekci

NİHAT ZEYBEKCİ KİMDİR?


TBMM’nin sitesinde yer alan özgeçmişine göre Nihat Zeybekci’nin hayat hikayesi şu şekilde; 1 Ocak 1961’de Denizli Tavas Pınarlar beldesinde doğdu. Baba adı Şükrü, anne adı Fatma’dır.

Sanayici, İş Adamı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı.
Özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalıştı. 1994’te kendi şirketini kurdu. Denizli Platform Sözcülüğü, Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliği, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığı, Denizli Belediye Başkanlığı, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu.
24. Dönemde Denizli Milletvekili seçildi. AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Sanayi,Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 61, 62, 63 ve 65. Hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev aldı. Halen bu görevi sürdürmektedir.
Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.