Haber/Didar DEMİRCİ
AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, katıldığı bir internet televizyonu yayınında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını ele aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm anlamında 25 yıldır sadece 1355 konut yapabildiğini dile getiren Kaya, Büyükşehir Belediyesi’nin 6306 sayılı kanunu kullanarak usulsüzlük yaptığını iddia etti. Söz konusu açıklamalar üzerine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Çürütülmüş savları gündeme getirmeleri çaresizliklerinin itirafı gibi” diyerek sandığı gösterdi.
 

KANUNA KARŞI HİLE BU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 7 bin 34 metrekarelik bir alanın içerisinde 50 metrekarelik bir tuvaletin afet riski altında gösterilerek 6306 sayılı kanunla ihalesiz bir şekilde kooperatiflere verildiğini açıklayan AKP İzmir Milletvekili Kaya, katıldığı internet televizyonu yayınında şu sözleri kaydetti:

Şimdi 7 bin 34 metrekarelik bir alan var. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir alan ve bu alan içerisinde sadece bir yapı var 50 metrekarelik bir tuvalet var. 6306 sayılı kanun ihalesiz olarak afet riski olan alanlarda kamu kurumlarına bir hak veriyor. Zaten bu haktan faydalanarak İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kurulan kooperatiflere ihalesiz bir şekilde buraları veriyor. Şimdi şöyle bir aldatmaca var mı? 7 bin 34 metrekarelik bir alan var, bunun içinde sadece 50 metrekarelik bir tuvalet var ve siz bunu afet riski olarak gözüken bir bina olarak gösteriyorsunuz ve ondan sonra ihalesiz bu kooperatife veriyorsunuz. Bunu hukuk kanun kabul etmez. Bu tamamen aldatmaca. Kanuna karşı hile bu.”
 

BOŞ LAFI BIRAKIN
Kaya’nın açıklamaları üzerine sosyal medya hesabından eleştirilerini sıralayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Ekonomik kriz, elektrik faturaları, hayat pahalılığı, işsizlik ve sığınmacı sorunlarıyla ilgili tek kelime edemeyenlerin, temcit pilavı gibi, daha önce Tunç Soyer tarafından defalarca çürütülmüş savları gündeme getirmeleri çaresizliklerinin itirafı gibi... Sorunların kaynağının sorunları çözmesi bekleyemezsiniz. Bu ülkenin başına gelmiş en büyük talihsizlik 20 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarıdır. Buna rağmen büyük bir pişkinlikle hala Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştirebiliyorlar. Ama merak etmeyin. Bu çaresizliğinize son vererek, sizleri derin uykunuzdan uyandıracağız. Boş lafı bırakın. Madem oylarınızdan eminsiniz, sandığı getirin. Ama biliyorsunuz ki sandık gelecek, AKP gidecek. Korkunun sonunuza faydası yok” mesajını verdi.