AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, özeleştiride bulunarak; “İzmir'de istediğimiz oyu alamadık ancak bundan sonra daha fazla çalışıp, sonuç alacağız” dedi.
Haber / Umut KARAKOYUN

Türkiye siyaseti için dönüm noktası 2019 seçimleri. Partiler, seçimlerde en yüksek oyu almak için mesai harcayacak. AKP'de seçimlerden en iyi sonucu almak için ilk önce teşkilatlarda değişime gidilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde sık sık dile getirdiği 'metal yorgunluğunun' hangi partilileri kapsadığı sır gibi saklanırken, beklenen değişimin ise yakın bir tarihte gerçekleştirilmesi planlanıyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, teşkilatlardaki kan değişimine dair görüş açıklamazken, 2019 seçimlerinin önemine dikkat çekerek, özeleştiride bulundu. İzmir'de bugüne kadar birinci parti olamadıklarını ve istedikleri oyu alamadıklarını belirten Dağ, şunları söyledi: “2019'da 3 seçim olacağı için ve her şeyin ötesinde Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin ilk kez uygulanacağı bir seçim olacağı için, çok önemli. Bu nedenle özellikle 16 Nisan Referandumu'nda çıkan sonucu iyi şekilde irdeliyoruz. Hem teşkilatlar hem de belediyeler anlamında gerekli adımları atmaya gayret edeceğiz. Aynı zamanda yüzde 50+1 oy oranını yakalama anlamında, 2019'a en güçlü şekilde hazırlanacağız.”

DERDİMİZ KOLTUK DEĞİL

2019'daki tüm seçimlerden AKP birinci parti olarak çıkmasını umduklarını belirten Dağ, İzmir'de istedikleri oy oranlarını yakalayamamalarının araştırmasını sürekli yaptıklarını söyledi. Dağ; “Bunun değerlendirmesini kendi içimizde yapıyoruz. Bu durumun neden kaynaklandığını biliyoruz. İşi kendimize yontuyoruz. Burada olumsuz bir bakış açısı olmayacak, bugüne kadar da olmadı. Bundan sonraki süreçte daha fazla çalışacağız ve eninde sonunda sonuç alacağız. İnşallah 2019'da olacak bu. Amacımız elbette daha iyi hizmeti kazandırabilmek. Derdimiz, belediye başkanlığı makamını, koltuğu almak değil; başarılı olup İzmir'e şu ankinden daha iyi bir hizmeti kazandırmak. İzmir ruhuna uygun şekilde bu çalışmaları yapmak gerekiyor” dedi.