Haber/ Gökçe ADAR

AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar düzenledikleri basın toplantısıyla bir araya geldi. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise rahatsızlandığı için toplantıya katılmadı. Kentte yaşanan sorunların ve Ankara'dan onay bekleyen projelerin değerlendirildiği toplantıda, il başkanları onay bekleyen Elektrik Fabrikası ve Bostanlı Balıkçı Barınağı sorununun çözülmesi için çalışmaların hızlanacağını söyledi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kent için önemli başlangıçların yapıldığını ifade ederek, "Yaptığımız toplantıda, İzmir için önemli bir başlangıç yaptık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in hayata geçirmek istediği ancak hükümet kanadında takılan projeleri ayrıntılandırdık. Hükümetle yerel iktidarın birlikte çalıştığı projeler daha başarılı oluyor. Bunların somut örneği; İZBAN'dır. İzmir'de gündemde olan bazı konuları değerlendirdi. Bostanlı Balıkçı Barınağı bu konulardan biri. Balıkçıların barınak sorunları var, onlar konuştuk" dedi.

Karşıyaka'nın Stadı için görüşecekler

Sürekli, kentteki sorunları il başkanları olarak kendilerinin takip edeceklerini ifade etti. Sürekli, Karşıyaka'nın en önemli semtlerinden olduğunu dile getirerek, yarın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Karşıyaka Spor Klübü Başkanının görüşeceğini söyledi. Sürekli, Karşıyaka kentine bir stat yapılacağı müjdesini verdi. Konuyla ilgili soru soran basın mensubunuda ise Sürekli, yarın ki toplantı sonrası süpriz açıklamaların yapılacağını dile getirdi. Kent sorunları karşısında somut olarak ilerlediklerini söyleyen Sürekli "Sıkıntıları açığa kavuşturmak için biraraya geldik. Önümüzde Çiğli tramvayı için onay var. Onu da takip edeğiz. Tıkandığı noktada telefon bürokratiği devreğe girecek" ifadelerini kullandı.

Fabrika hükümetten destek bekliyor

Elektirk Fabrikasının uzun zamandır hükümetten onay beklediğini hatırlatan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, "Tunç Soyer'in projelerinden elektrik fabrikası uzun zamandır onay bekliyor. İzmir için bu projenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu projelerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin onay beklediğimizi ifade ediyoruz. Bu süreci hızlandırmak için gayret edeceğiz. Hükümet kanadından destek bekliyoruz" dedi. Kent sorunları için birlikteliğin önemine de vurgu yapan Yücel, "İktidarın desteği çok önemli. Kentin ihtiyaçları belirlenmesi ve birbirimizle iletişim kurup çözüm üretmek zorundayız" dedi. Toplantıda yalnızca kent sorunlarının konuşulduğunu vurgulayan Yücel, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz'un Fetö üyeliği iddiası ile yargılanması hakkında konuşmadıklarını da ifade etti. Yücel, "Urla Belediyesi ile ilgili bir görüşmemiz olmadı. Belediye başkanı ile ilgili kamu davası açıldı. Önümüzdeki günlerde hukuki süreç var. Bu konuda, kayyum atanmasıyla ilgili bir rahatsızlığımız var. Belediye başkanımızın yargılandığı konu, belediye başkanlığıyla ilgili değil. Delili bırakın iddia yok" dedi.

'Sürekli iyi niyetini ortaya koydu'

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise, toplantının fikir babası olduğunu söyleyerek, il başkanlarına bu örnek toplantı için teşekkür etti. İYİ Partili olan Tire Belediyesi'nin ve ilçenin sorunlarını Kerem Ali Sürekli'ye ilettiğini ifade eden Kırkpınar, "Benim için çok anlamlı bir toplantı oldu. Genel merkezimizin önemli projeleri oldu. Hem Tire Belediyesi'nden hem de ilçe belediyesinden destek bekliyoruz. Kerem Ali bey, taleplerimiz karşısında tüm iyi niyetini ortaya koydu. Taleplerimizin yer aldığı dosyaları birbirimize verdik" dedi. Kırkpınar, Sürekli'ye Kaklıç havalimanının kentte ikinci havaalanı olması yolunda taleplerini ilettiğini de söyledi.