İzmir'de ilçe kongre sürecini yaşayan CHP örgütü, hafta sonu iki günde 14 ilçede sandık başına gidecek. Yarın 6 ilçede yaşanacak seçim heyecanı Pazar günü de 8 ilçede devam edecek.

CHP İzmir örgütünün kongre mesaisi sürüyor. Partililer,yarın ve Pazar günü en önemli ilçelerin yeni yönetimlerini belirlemek için sandık başına gidecek.Yarın; Aliağa, Menemen, Selçuk, Narlıdere,
umutKemalpaşa ve Karabağlar’da seçimler yapılacak. Kongre mesaisinin 3. haftasında delegeler, yarın da salonları dolduracak. Aliağa, Menemen ve Selçuk’ta yapılacak kongrelerde, mevcut başkanlar aday olacak. Başkanların karşısında aday yok. Tek liste ile güven tazeleyecek olan Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Menemen İlçe Başkanı Kazım Hürol Taklak ve Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal, yeni dönem için projelerini anlatacak. İzmir'in metropol ilçelerinden biri olan Karabağalar'da 3 adaylı bir yarış yaşanacak. Narlıdere ve Kemalpaşa’da ise mevcut başkanların karşısında birer rakipleri var. Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, yeniden aday. Yıldız'ın rakipleri Necati Akpınar ile Onur Utkan İlçi. Yıldız, rakiplerine başarılar dileyerek; “Bu parti içi demokratik bir yarıştır. Bu arkadaşlarımızı manevi cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Kaybeden yok, kazanan partimiz olacaktır. Birden çok adayın çıkması Karabağlar ilçe örgütünün sağlıklı, güçlü ve zengin bir ilçe örgütü olmasına katkı koyacağını düşünüyorum. Karabağlar'da bütün delege arkadaşlarım, özgür iradelerini kullanarak, sağduyulu şekilde iyi bir ilçe yönetimi oluşturulmasına katkı sunacaklarına inancım tam” dedi. Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten de, rakibi Mehmet Ayçil ile birlikte delegenin karşısına çıkacak. Delegenin oyunu yeniden alacağına inanan Üreten; “Zor bir seçim olmayacak. Delegenin güvenini yeniden alacağıma inanıyorum” dedi.


PAZAR GÜNÜ MESAİ YOĞUN

Pazar günü 8 ilçede sandık kurulacak. Balçova, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Buca, Foça, Gaziemir ve Karşıyaka'da partililer oy kullanarak yönetim kurullarını oluşturacak. Gaziemir'in mevcut ilçe Başkanı Umut Tekin, aday değil. İlçede başkanlık için Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un, bir ismi işaret etmesi bekleniyor. Foça'da da mevcut Başkan Günal Biçer, aday olmayacağını açıkladı. Biçer'in yerine Baran Gezmiş Yıldırım, delegeden onay isteyecek. Beydağ'da da iki adaylı bir yarış olacak. Mevcut Başkan Feridun Yılmazlar, rakibi Sebahattin Tekeli ile yarışacak. Yılmazlar; “Belediye başkanı Tekeli'yi destekliyor. Ama ben örgütün emrindeyim. Burada bir iş yaptım. Hiçbir partiliyi ayırmam, işyerim seçim bürosu gibidir. Belediye başkanının oğlunu bile delege yazdım. Bu nedenle kimseden çekinmiyorum” dedi. Bayraklı'da ise Cemalettin Alper tek liste ile seçime gidecek.

BUCA'DA İKİ ADAY VAR

Pazar günü Buca'da yapılacak seçimde de iki aday yarışacak. Mevcut Başkan Çağdaş Kaya, yeniden adaylığını açıklarken karşısına rakip olarak çıkan isim ise Kasım Akdağ. Başkan Kaya, seçimlerin demokrasi hava içerisinde yapılacağını belirtti. Delegelerin oyunu alacağına inandığını vurgulayan Kaya, ilçede güzel işler yaptıklarını ve 2019'a da örgütü ile birlikte güçlü şekilde hazırlandıklarını dile getirdi.

Kiraz'da Korkmaz yeniden başkan

CHP İzmir dün de Kiraz ilçesinde kongresini gerçekleştirdi. İlçe Başkanı İsmet Korkmaz'ın yeniden aday olduğu kongrede, kendisine rakip çıkmadı. Listesini oluştururken eski ilçe başkanları, belediye başkanları, ilçenin önde gelen siyasetçilerinin ve daha bir çok kişinin görüşlerini aldıklarını kaydeden Korkmaz, 2019'da yapılacak seçimlere dair mesaj verdi, Kiraz'da CHP'nin bayrağını dalgalandırmayı planladıklarını aktardı.