Altay ve Türk futbolunun unutulmaz ve efsane isimlerinden Mustafa Denizli, özel bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Denizli, yetiştiği ve onu Mustafa Denizli yapan Altay ile ilgili ayrı bir parantez açtı. Deneyimli futbol adamı, " Teknik direktörlükten ayrıldığım günden beri  Altay'la ilişkilerim devam ediyor. Malesef zor durumda. Yusuf Şimşek'le 2 maçtır kazanıyorlar. Takım ve Yusuf için mutlu oldum. Bir çıkış yolu illaki bulunacak. Altay büyüklük ve tarih olarak daha önce çalıştırdığım, şampiyon yaptığım kulüpler Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a yakın bir camia. Altay'da şu an için gerekli ortamın ortaya çıkmadığını görüyoruz. Başkanla da görüşüyoruz ve dertleşiyoruz. Mevcut sıkıntıları bilerek bu görevi üstlendiler. Çıkış yolunu yapacakları projelerle ve alacağı desteklerle bulmaları lazım. Sadece kamu değil birçok çevreden o yardımı alması lazım. O potansiyeli var Altay'ın" dedi.  Denizli, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanamayan Süper Kupa maçı ile de şu yorumlarda bulundu:

Kritik maçta Marsilya, Lens'i devirdi Kritik maçta Marsilya, Lens'i devirdi

DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE OLMAZ"

"Ben ilk şeyi sorgularım, bazı özel yıllar çok önemlidir. Tarihimizde önemli değerler var. Bu kupa için, oynayacağımız tarih Cumhuriyetimiz'in 100. yılına denk geliyor. Neden yurt dışında oynama gereği doğdu, onu anlamıyorum. Esasında şundan anlamıyorum, manevi yönünü bırakıyorum, maddi yönüne bakıyorum. Türk futbolunun tarihi olan iki tane güzide kulüp, bu rakamlarla dünyanın hiçbir yerinde oynamaz. Olaya bu açıdan bakarsak, bu iki tane tarihi olan kulübü oraya götürecek rakamlar değil. Bahsedilen rakamlar, senin bir futbolcuna yılda iki mislini ödediğin paradan daha az. Nereden hasıl oldu, nasıl bir fikir ortaya çıktı, onu bilemiyorum. Bu fikir nereden doğdu? Kulüplerden mi istek geldi, federasyondan mı, onu bilemiyorum. Ortada bir bilgi kirliliği var. Biz de konuşulanlar üzerinden hareket ediyoruz. Neticede konuşulacak tarafı var, konuşulmayacak tarafı var."

"TÜRKİYE'DE BÖYLE OLMAZDI"

"Üzerinde en fazla konuşulan konu, İstiklal Marşımız, o da gündemde olan maddelerden bir tanesi. İkincisi, ısınma formalarında Atatürk fotoğrafları. Üçüncüsü de taşınacak pankartlar. Pankartlar, FIFA'nın belirlediği kurallar vardır. Siyasi simge olarak adlandırılan, mesela Avrupa'da birçok takım ırkçılık karşıtı birçok pankartla sahaya çıkabilir. Tam tersini düşünelim, Suudi Arabistan'ın kurucusu, buraya iki tane Suudi Arabistan takımı gelecek, finali İstanbul'da oynayacak. Isınmada onların kurucularının fotoğrafı olsa tepki görür mü, zannetmiyorum. Bu siyasal bir şey değil."

"SİYASİ SİMGE DEĞİL"

"Bizim de 100. yılını kutladığımız cumhuriyette, Atatürk'ün fotoğrafı siyasi simge değil. Bunu bütün dünya kabul etmiş, en son sayın Cumhurbaşkanı da, 'Cumhuriyetimiz'in banisidir' dedi. Bu kimseyi rahatsız edecek bir şey değil. Niye bu kadar uzadı, tartışıldı, ne kadar kısa bir süreçte bunlar problem haline geldi, bunu bilmem mümkün değil. Zamansızlık burada söz konusu. Sıkıştırılmış bir zaman dilimi içerisinde, bu konuları halletmeye gidiyorlar. Orada ne oldu, ne bitti? En sağlıklı açıklamayı sayın Spor Bakanı, federasyonu ve iki kulübün başkanı, onlar ortak bir açıklama yaparsa, bizden kaynaklanan bir hata mı var, onlardan kaynaklanan bir hata mı var, onu çözmek daha kolay olur."

Kaynak: HABER MERKEZİ