Toplantıda açılış konuşması yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Gökhan Temur, savunma sanayinin ülke ekonomisi üzerinde önemli bir etkisi olduğunu söyledi. Temur, “Savunma sanayii, ülke ekonomisi içinde yer alan diğer sektörlerle çok güçlü bağlantıları olan bir temel sektördür. Savunma sanayii; bir yandan imalat sanayisinin gelişmesine olanak sağlarken, diğer yandan da yeni sanayi kollarının doğmasına da imkân sağlamaktadır. Savunma sanayi, adeta bir çarpan etkisi oluşturarak birçok sektörü birden olumlu etkilemesi, özellikle son yıllardaki kalkınma hedefimizde çok önemli bir etkendir” dedi.

Atık su arıtma tesisi sayısı bini geçti! Atık su arıtma tesisi sayısı bini geçti!

Murat Yalçıntaş: Savunma sanayi, tüm sektörlerin anasıdır

BMC CEO’su Prof. Dr. Murat Yalçıntaş ise savunma sanayinin bir ülkenin temeli olduğunu söyledi. Yalçıntaş, “Savunma sanayi aslında bir ülkedeki tüm sektörlerin anası, temelidir. Her gün kullandığımız teknolojilerin temeli savunma sanayidir. Savunma sanayinin gücü Türkiye’ye önce özgür olma şansı verir. Ondan sonra da diğer ülkelere tahakküm etme şansı verir. Eğer iyi bir savunma sistemine sahip olmak istiyorsanız kendi savunma sanayinizi kendiniz yapmak, kendi silahınızı ve kendi savunma araçlarınızı kendiniz geliştirmek zorundasınız” dedi.

Yalçıntaş: Altay tankı hakkında haksız eleştiriler yapıldı

Altay tankının hikayesini de anlatan Yalçıntaş, “Altay tankı hakkında çok şey söylerler. Ben göreve geleli iki buçuk sene oldu. Çok haksız eleştiriler yapıldı. Hepsi haksız eleştirilerdi ama cevap veremedik. Neden cevap veremedik? Çünkü askeri boyutu var, çünkü milli menfaatler olduğu için hiçbir şey söyleyemedik. Ne zamana kadar söyleyemedik? Geçen seneye kadar söyleyemedik. Altayları üretip Türk Silahlı Kuvvetleri’ne test etmesi için teslim ettik. Ondan sonra ancak konuşmaya başlayabildik. Yapacağız demedik, yaptık. Yaptıktan sonra işte yaptık dedik. Hala bir şeyler söylüyorlar ama artık onlara da bir şey demiyorum” diye konuştu.

Program sonunda BMC CEO’su Prof. Dr. Murat Yalçıntaş’a hediye takdim edildi.

Kaynak: BÜLTEN