Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü operasyonla, İsrail gizli servisi MOSSAD’a çalıştığı tespit edilen Serkan Çiçek’i yakaladı. Operasyon, “Metron Faaliyeti” kod adıyla gerçekleştirildi.

Derin aşk... 20 metre derinde evlenme teklif etti.
Derin aşk... 20 metre derinde evlenme teklif etti.
İçeriği Görüntüle

MOSSAD ile irtibat tespit edildi

MİT’in istihbari çalışmaları sonucunda, Serkan Çiçek’in İsrail Çevrimiçi Operasyon Merkezi mensubu Faysal Rasheed ile bağlantılı olduğu belirlendi. Rasheed, Çiçek’ten İsrail’in Orta Doğu politikalarına muhalif bir Filistinli aktiviste yönelik ajanlık faaliyetini kabul etmesini istemişti.

Asıl adı Muhammet Fatih Keleş olan Çiçek’in iş hayatında yaşadığı borçlar nedeniyle adını değiştirdiği, 2020’den itibaren Pandora Dedektifliği şirketini kurduğu belirlendi. Bu süreçte, daha önce İsrail’e çalıştığı gerekçesiyle tutuklanan Musa Kuş ve Avukat Tuğrulhan Dip ile tanıştı. Çiçek, bu kişilerle yürüttüğü dedektiflik faaliyetlerinde Rasheed’in dikkatini çekti.

4 bin dolar karşılığında takip görevi

Rasheed, Çiçek’e Başakşehir’de yaşayan Filistinli bir aktivistin 4 günlük takip çalışmasını talep etti ve 01 Ağustos 2025’te 4 bin USD kripto para ödemesi yaptı. Ancak Çiçek, hedef şahsı bulamayınca, kiralık daire bakma bahanesiyle siteye girerek keşif yaptı. Rasheed, 03 Ağustos 2025’te irtibatı sonlandırdı.

Image-1171

MİT’in operasyonu

MİT, adım adım iz sürülen operasyon sonucunda Serkan Çiçek’i yakalayarak gözaltına aldı. Çiçek’in MOSSAD ile olan tüm irtibatı ve casusluk faaliyetleri titizlikle belgelendi. Operasyonun, ulusal güvenlik açısından kritik öneme sahip olduğu belirtildi.

Whatsapp Image 2025 10 03 At 7 Njq4.Jpg

Kaynak: HABER MERKEZİ