Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024 bütçesinin TBMM onayından sonra öğretmen atamalarına ilişkin planları açıkladı. Özellikle atama sürecinde hangi branşa ve ne kadar öğretmen alınacağına ilişkin kararın Hazine ve Maliye Bakanlığı ile koordineli olarak belirleneceğini ifade etti.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı

Bakan Tekin, Öğretmenlik Kariyer Basamakları yazılı sınavıyla ilgili de bilgi verdi. Uzman öğretmenlik için 58 bin 967, başöğretmenlik için ise 3 bin 921 öğretmenin başvurduğunu ve bu başvuruların yüzde 99,4'ünün sınava girdiğini ve sonuçların açıklandığını belirtti.

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Anayasa Mahkemesi tarafından bazı maddelerinin iptal edilmesi üzerine Tekin, bu süreçte kamuoyundan, öğretmenlerden ve paydaşlardan gelen önerilere dayanarak yeni bir düzenleme yapılacağını ifade etti.

Eğitimde Ana Dil Becerileri ve Türkçe Sınavı

Öğrencilerin ana dil becerilerini geliştirmek için alınan önlemleri ve Türkçe dersindeki yeni sınav sistemini de açıklayan Bakan Tekin, öğrencilerin sosyal medya dili yerine daha etkili bir Türkçe kullanımını hedeflediklerini belirtti.

Öğretmenlerle Buluşmalar

"Öğretmenler Odası Buluşmaları" adı altında düzenledikleri toplantılarda öğretmenlerle bir araya gelerek projelerini ve eğitim sistemine dair önerilerini dinlediklerini söyledi.

Ara Tatiller ve Eğitimde Alınan Önlemler

Bakan Tekin, ara tatillerle ilgili yapılan anketlerin İzleme Değerlendirme birimi tarafından rutin değerlendirmeler olduğunu belirtti. Ayrıca deprem bölgesindeki okulların düzenlenmesi için çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin 2024-2025 eğitim öğretim yılında öncedenki derslik düzeyini yakalamak olduğunu ifade etti.

Öğretmen Atamaları ve Gelecek Planları

Bakan Tekin, 2023'te yapılan öğretmen atamalarıyla ilgili 50 bin öğretmenin göreve başladığını belirterek, 2024 bütçesinin onaylanmasının ardından atama sayısının belirleneceğini ve bu atamalarda adil bir branş dağılımı yapacaklarını söyledi.

Kaynak: AA