Kazakistan'da meme kanseri tedavisine yönelik biyoteknolojik ilaç üretme konusunda tarihi bir anlaşmaya varıldı. İş birliği anlaşması, meme kanseri tedavisine yönelik üç biyoteknolojik ilacın üretiminin önünü açıyor.  

Türkiye’nin uluslararası ilaç şirketi Nobel İlaç’ı da bünyesinde bulunduran Ulkar Holding’e bağlı Nobel AFF, Kazakistan Başbakanı Alikhan Smailov başkanlığında düzenlenen 6. Kazakistan Küresel Yatırım Yuvarlak Masa Toplantısı'nda, Kazakistan'da meme kanseri tedavisine yönelik biyoteknolojik ilaç üretme konusunda tarihi bir anlaşma imzaladı.  

Kazakistan Sağlık Bakanlığı Kurumu SK-Pharmacia LLP, Kazak Onkoloji ve Radyoloji Araştırma Enstitüsü ve İsviçreli ilaç firması Roche ile yapılan dört taraflı iş birliği anlaşması, meme kanseri tedavisine yönelik üç biyoteknolojik ilacın Nobel Almatı İlaç Fabrikası'nda üretiminin önünü açıyor.  

TANRIVERDİ: BİYOTEKNOLOJİK İLAÇ ÜRETİMİ ALANINDAKİ ÇALIŞMALARIMIZI YENİ BİR BOYUTA TAŞIYORUZ 

İmza töreninde konuşan Nobel İlaç Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Nobel AFF Genel Müdürü Selçuk Tanrıverdi, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:  

Ünlü akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te felsefe ve modern bilimi ele aldı Ünlü akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te felsefe ve modern bilimi ele aldı

“İnsanın sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorluk yaşadığı dünyamızda; faaliyet gösterdiğimiz tüm coğrafyalarda nitelikli ilacı erişilebilir kılmayı, en önemli sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Bu amaçla, eşdeğer ilaç ve farklı hastalıklar için ilaç etken maddelerinin geliştirilip üretilebilmesi amacıyla 2013 yılında biyoteknolojiyi stratejik öncelik olarak tanımladık. Söz konusu alanda öncü olma hedefimizle 2019 yılında Türkiye’nin en yüksek kapasiteli biyoteknolojik hammadde ve üretim tesisi yatırımını gerçekleştirdik. Kazakistan’da Nobel AFF ile attığımız bu imza ile de biyoteknolojik ilaç üretimi alanındaki çalışmalarımızı yeni bir boyuta taşıyoruz. Sağlık için Değer ilkemiz doğrultusunda çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdürerek yenilikçi çözümler ile hastalar için sürdürülebilir değer yaratmaya devam edeceğiz.”  

Yüzde yüz Türk sermayeli ilaç şirketi Nobel, ilk yurt dışı yatırımlarından birini Ulkar Holding bünyesinde Nobel AFF adıyla 2002 yılında Kazakistan’a gerçekleştirmişti. Yerel pazarda yaklaşık 300 çeşit ürünü bulunan Nobel AFF; Kırgızistan, Özbekistan, Rusya, Belarus, Moğolistan ve Moldava’ya ürünlerini ihraç ediyor.  

Kaynak: DHA