Ege Bölgesi’nin enerji omurgalarından biri olan Manisa, yeni bir dönemeçte. Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. (GDZ Elektrik) tarafından yapılan son dakika açıklamasında, 3 Ekim Cuma günü için zorunlu ve kapsamlı bir planlı elektrik kesintisi takvimi kamuoyuyla paylaşıldı. Enerji şirketinden alınan bilgilere göre, 6 saate kadar uzayabilen bu 'enerji molası', ağırlıklı olarak trafo bakımı, şebeke yenileme çalışmaları ve altyapı güçlendirme projeleri kapsamında gerçekleştiriliyor. Özellikle kırsal mahallelerde ve tarımsal alanlarda enerji kalitesini yükseltmeyi hedefleyen bu çalışmalar, kesinti sonrasında daha stabil ve güvenilir bir elektrik akışı sağlamayı amaçlıyor.

Hangi İlçeler Kaç Saat Boyunca Elektriksiz Kalacak?

Manisa genelinde gerçekleştirilecek bu zorunlu kesinti operasyonunda toplam altı ilçe, farklı saat dilimlerinde etkilenme tehlikesiyle karşı karşıya. Çalışmaların yoğunluğuna ve bölgelerin altyapı ihtiyaçlarına göre kesinti süreleri 4 saat ile 6 saat arasında değişiklik gösteriyor. Bu altı ilçe sırasıyla; Akhisar, Alaşehir, Kırkağaç, Salihli, Selendi ve Yunusemre olarak belirlenmiş durumda.

Akhisar, Kırkağaç ve Yunusemre’de Etkilenecek Mahalleler Hangileri?

Akhisar 6 saatlik kesinti diliminde (09:00 - 15:00) enerjiye erişimi kısıtlanacak yerleşim yerleri, ağırlıklı olarak kırsal mahallelerden oluşuyor. Kömürcü (Dereici Kömürcü Köyü Yolu), Kocakağan, Hanpaşa (Köy Yolu, Aşakışla), Dağdere (Cevizlidere, Sarıdede), Hacıibrahimler, Göcek, Çıtak ve Pekmezci mahallelerinin tamamı bu kesintiden etkilenecek. Özellikle tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu bu bölgelerde, sulama sistemleri ve depolar için önceden tedbir alınması gerekiyor.

Kırkağaç'da Bu ilçede tek bir bölgede, Fırdanlar mahallesinde (Köy Yolu ve Köy İç Yolu) 09:00 ile 15:00 saatleri arasında 6 saatlik bir kesinti öngörülüyor.

Yunusemre'de Manisa’nın büyük merkez ilçelerinden olan Yunusemre’de ise kesinti, Osmancalı mahallesinin geniş bir kısmını (Osmancalı Yolu, 307 Büyüksümbüller mevkii) kapsayacak ve 09:00 - 15:00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.

Bazı ilçelerde kesinti saatleri, diğerlerine göre daha dar bir zaman diliminde gerçekleşirken, bazı mahallelerde ise gün içine yayılmış farklı saatler dikkat çekiyor. Bu durum, farklı trafo merkezlerinin veya dağıtım hatlarının bakımının eş zamanlı olarak planlanmasından kaynaklanıyor.

Alaşehir'de kesinti, 10:00’da başlayıp 16:00’da bitecek şekilde 6 saat olarak belirlenmiştir. Toygar (Tarla Yolu, Alaşehir Yolu), Yuvacalı, Üzümlü ve Belenyaka (Denizli Salihli Yolu, Kemer Mindara) mahalleleri bu süreçte elektriksiz kalacak.

Marmara depreminin ardından İstanbul hava trafiğinde kısa süreli duraklama
Marmara depreminin ardından İstanbul hava trafiğinde kısa süreli duraklama
İçeriği Görüntüle

Selendi’deki kesinti takvimi, en karmaşık ve parçalı olanı. 09:00 - 13:00 saatleri arasında Kurtuluş Mahallesi. 09:30 - 13:30 saatleri arasında Fatih (Atatürk, Hürriyet, Yaşar Öz Cd.) ve Kurtuluş (Adnan Menderes, Halil Zıraman Sk.) Mahalleleri,14:00 - 16:00 saatleri arasında Karşıova Mahallesi, 14:30 - 18:30 saatleri arasında Şerefiye Mahallesi (Mehmet Akif Cd.) elektriksiz kalacak.

Salihli'de 6 Saate Varan Kesintiden Etkilenen Mahalleler Hangileri?

Planlı kesintinin en çok mahalle sayısını etkilediği ilçe Salihli oldu. Salihli’nin hem merkezine yakın hem de kırsal mahallelerinde sabah 09:00’dan itibaren başlayan geniş çaplı çalışmalar, hayatı durma noktasına getirebilir.

09:00 - 15:00 saatleri arasında Taytan (Köy İç Yolu, Bezirganlı), Dombaylı (Salihli Simav Yolu), Çavlu, Çapaklı, Akören, Durasıllı ve Adala mahalleleri 6 saat boyunca kesintiye maruz kalacak. Ayrıca Kurtuluş Mahallesi'nin belirtilen sokakları da bu dilimde yer alıyor.13:00 - 15:00 saatlerinde Öğleden sonra başlayıp daha kısa süren kesintiler ise Çökelek ve Çayköy mahallelerinde uygulanacak. Bu durum, bölge sakinlerinin planlarını yaparken kesintinin başlangıç saatine özellikle dikkat etmesini gerektiriyor.

Muhabir: Eylül Vardar