Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından “Manisa’da Bulunan Havzalarda Su Kullanımı ve Atıksu Arıtımı Konusunda Teknik ve Mevzuat Uygulamaları” adı altında toplantı düzenlendi. Toplantıya, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik de katılım gösterdi.

Atıksu Arıtma Tesisleri İle İlgili Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Yolları Konuşu (9)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde “Manisa’da bulunan Havzalarda Su Kullanımı ve Atıksu Arıtımı Konusunda Teknik ve Mevzuat Uygulamaları” adı altında bir toplantı düzenlendi. Konferansa, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Melih Melik Kara, MASKİ Atıksu Arıtma Dairesinden şube müdürleri Kürşad Kalemci ve Onur Artan, ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdür Vekili Şeyda Yılmaz, Çevre Yönetimi ve Denetim Şube Müdür Vekili Pınar Alkaş, dere ile ilgili kurumların  temsilcileri katılım gösterdi. Toplantıda ayrıca Atıksu Arıtma Tesisleri ile ilgili mevzuat hükümleri, son mevzuat değişikliklerinin uygulamalara etkisi, kanalizasyon şebekesine boşaltım ve kanalizasyona bağlantı kıstasları ele alındı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Melih Melik Kara da çevreci yatırımları nedeniyle MASKİ’ye teşekkür etti.


 

MASKİ’nin Manisa’ya yatırımları takdire şayan

 

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Çevre Mühendisi Murat Karayılan, Atıksu Arıtma Tesislerinin çevrenin korunmasında gün geçtikçe büyük öneme sahip olduğunu belirterek, MASKİ Genel Müdürlüğünün bu doğrultuda yaptığı yatırımların da takdire şayan olduğunu vurguladı.

 

“Genel Müdür Yardımcısı Çevik, MASKİ’nin Yatırımlarını Anlattı”


 

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, “MASKİ Genel Müdürlüğü hizmet alanı içerisinde işletilen 20 Atıksu Arıtma Tesisinin bulunduğunu, işletilmekte olan atıksu arıtma tesislerinin 8’inde 8 Sürekli Atık İzleme Sistemi(SAİS) kabininin kurulu olduğunu, Sarıgöl Atıksu Arıtma Tesisinin SAİS kabininin bakanlık onayı almasıyla kurulu SAİS Kabini sayısının 9’a çıkacağını belirtti. Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde işletilmekte olan atıksu arıtma tesisleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca verilen teşviklerden faydalanıldığı bilgilerini verdi. 


 

Soyer'in Turgutlu örneğini akıllara getirdi

Her 10 Tıp öğrencisinden biri şiddete maruz kalıyor Her 10 Tıp öğrencisinden biri şiddete maruz kalıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi’nin atık sularının hiç bir denetim olmadan sulama kanalına karıştığı iddiasını gündeme getirmişti. 




İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı Soyer, atıksuların sulama kanalına karıştığı bir video paylaşarak, Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi’nin atıkları hiçbir denetim olmadan sulama kanallarına nasıl karıştığını ifşa edere "Zehirlenen sadece suyumuz değil, toprağımız, soframız. Şimdi harekete geçmeyeceksek ne zaman geçeceğiz? şeklinde bir paylaşım yapmıştı.  Aradan geçen iki yıl içinde MASKİ pek bir ilerleme kaydedemezken, ilçelerdeki durumlarda da pek bir değişiklik yok.



İZMİR'DE 67 ADET VAR!



22'si Avrupa Birliği Standartları'nda arıtım yapan ileri biyolojik, 39'u biyolojik ve 6'sı doğal arıtma olmak üzere toplam 67 arıtma tesisi ile hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü bu alandaki öncü rolünü sürdürürken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı pek çok konuda olduğu gibi İzmir'e de arıtma konusunda yeterli desteği vermiyor. Büyükşehir Belediyesi rahmetli Başkan Ahmet Piriştina Döneminden beri tıpkı metro yatırımlarında olduğu gibi arıtma yatırımlarında da yanlız bırakılıyor

Kaynak: HABER MERKEZİ