Haber/ Arif ARI

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde yer alan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı biriminde görevli ziraat mühendislerden oluşan teknik ekipler, çiftçilerin yeni üretim sezonuna ilişkin fidelik yeri hazırlığı, meyve tesisi kurma ve fidan dikimi, budama, gübreleme, sulama, ilaçlama gibi konularda teknik destek taleplerini karşılamanın yanında, feromon tuzaklar asarak ve arazi taraması yaparak hastalık ve zararlıları da takip ve kontrol edecekler.

Konuyla ilgili olarak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç; “Önceki yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı birimimizde görevli mühendislerimiz ile birlikte ilçe ürün gruplarımızı oluşturduk'' dedi. 

Kılıç, yeni sezon çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

" Beş ana başlık altında; Zeytincilik, Bağcılık, Örtüaltı Tarım ve Sebzecilik, Meyvecilik ve Tütün, Hububat ve Diğer Endüstri Bitkileri şeklinde gruplandırdığımız saha ekiplerimiz, aylık program hedefleri ve haftalık planlamalar çerçevesinde haftanın her günü en az üç ekip halinde araziye çıkarak çalışmalarımızı sahada yürütecekler. Bakanlığımızın verdiği görev, yetki ve sorumluluklar kapsamında, İlçemizde her üreticimize elimizden geldiğince teknik destek sağlamak için, tarımsal üretimimizi çoğaltmak ve çiftçimizin kazancını arttırmak uğruna çaba sarf ediyoruz. Üreticimize tarımdaki en yeni ve modern teknolojileri anlatmak, faydalanabilecekleri devlet yardım ve destekleri hakkında kendilerini bilgilendirmek ve varsa sorunlarına yerinde çözüm bulmak için her gün sahada ve çiftçilerimizin yakınında olacağız. Bu vesileyle bizlere ulaşmak isteyen üreticilerimizin Müdürlüğümüze ait Whatsapp Çiftçi Danışma Hattı (0.552.6882042) ve kurumsal sosyal medya hesaplarımıza taleplerini ve sorunlarını yazabileceklerini hatırlatmakta fayda görüyorum. Bunun yanında ücretsiz SMS Duyuru Sistemimize kayıt yaptıran üreticilerimiz ilaçlama ilanları ve destekleme duyuruları gibi konulardan anında haberdar olma ayrıcalığına sahip olabileceklerdir. Bütün üreticilerimize, çiftçilerimize ürününü bol ve kazancı bereketli bir üretim sezonu diyorum.”