Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde, onlarca sokak köpeği sağlıkçıların şefkatli kolları altında bakılıyor. Doktorlar, sağlık personelleri ve diğer hastane çalışanlarının özenle baktıkları sokak köpeklerinin sayısı gün geçtikçe artıyor. Kısırlaştırılamadığı için köpek sayılarının arttığını belirten sağlıkçılar, buradaki canların kısırlaştırılması için ayrıca yetkililerden de destek bekliyor. Yakın zamanda 3 anne köpeğin, toplamda 18 yavru dünyaya getirmesinin ardından kendi imkanlarıyla onlara kulübe bulan ve onları besleyen sağlıkçılar, bu minik yavrulara da sıcak yuvalar arıyor.

Onları hayata kazandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar

Yaklaşık 3 yıl önce, Tarçın ismini verdikleri köpeği hastane bahçesinde doğum yapmış şekilde bulmaları ile birlikte buradaki sokak köpekleriyle ilgilenmeye başladıklarını kaydeden CBÜ Tıp Fakültesi Tıbbı Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ece Onur, amaçlarının yavru köpekleri besleyip onları hayata kazandırmak olduğunu belirtti. Prof. Dr. Onur, “Tarçın’dan sonra Mikrobiyolojide Doktor Semra Hanım ile birlikte köpekleri hastane bahçesinde beslemeye başladık. Buradaki doktorlarımız, personellerimiz bu hayvanların hayata kazandırılması noktasında ellerinden geleni yapıyor. Ancak, biz burada bu hayvanlara bakmaya başladıktan sonra, hastane bahçesinde köpekler çoğaldı. Burada baktığımız köpeklerin kontrolsüz bir şekilde çoğalması maalesef ki sıkıntılara neden oluyor.” dedi.

“Kısırlaştırmak için köpekleri kucaklayıp götürmeye çalışıyoruz”

Köpeklerin kısırlaştırılması ve aşılanması için sağlık çalışanları ile birlikte ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydeden Prof. Dr. Onur, “Kısırlaştırma ve aşı için barınak ile Yunusemre Belediyesi’ne başvuruyoruz. Yunusemre Belediyesi, bizi yanıtsız bırakmayarak, çok ilgileniyor. Tabi buraya araç gönderip köpeklerin yakalanması gerekiyor, bunu her zaman başaramıyorlar. Biz, kucaklayıp kendimiz götürmeye çalışıyoruz. Özellikle Ezgi, bu konuyla eşiyle birlikte emek sarf ediyor. Ama bu konuda tabii ki herkesten destek bekliyoruz. Bu hayvanlar kısırlaştırılmalı ve aşılanmalı” şeklinde konuştu.