Haber / Arif Arı

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu’nda bir öğretmen veli tarafından darp edildi.

Olayın yaşanmasının ardından sendikalar ayağa kalktı. Eğitim endikaları olayın ardından olağanüstü toplanarak, ortak ses çıkartma konusunda anlaştı. Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikaları öğretmene şiddetin son bulması için, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı ve öğretmenin darp edilmesi olayı kınandı.

Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay'ın okuduğu açıklamada; “Şehzadeler ilçemizde bir okulumuzda, bir öğretmen arkadaşımız bir veli tarafından darp edildi. Bu tür darp olaylarını artık çok sıklıkla duymaya başladık. Gün geçmiyor ki hakarete uğrayan bir polisimiz, darp edilen bir öğretmenimiz, bıçaklanan ya da dövülen doktorumuz, hemşiremizin haberlerini artık güncel haberler bölümünde duyar, okur olduk. Eğitim çalışanları ve kamu çalışanları olarak bu tür haberlerle, bu tür olaylarla bir daha karşı karşıya kalmak istemiyoruz'' denildi.

Güçlü yasalara ihtiyaç var

 Yetkilileri ve ilgileri bir kez daha dikkat çekmekte yarar olduğu belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Biz kamu çalışanlarının can güvenliği, hizmet güvenliği nasıl sağlanacak. Canı sıkılan veli geliyor okula; öğretmenlere, orada çalışanlara tartaklayabiliyor, darp edebiliyor. Zaman geliyor yumruklayıp hastanelik edebiliyor. Artık bunlara bir dur denilmesini istiyoruz. Biz veli teröründen bıktık. Öğretmenlerin, sağlık çalışanlarının, kolluk kuvvetlerinin korunması için güçlü yasalara ihtiyaç var. Bu tür eylemleri yapanlar en ağır cezalarla cezalandırılırsın. Darbe uğrayan öğretmen arkadaşımıza ve eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi yeniden iletiyoruz.” 

Eğitim Bir Sen Şehzadeler Şube Başkanı Mevlüt Baki Tunç, Eğitim İş Manisa Şube Başkanı Zeki Dirlikli, Eğitim Sen Şube Sekreteri Abdulkerim Uncu da birer konuşma yaparak eğitimcilere yönelik şiddetin son bulmasını istediler.

Diğer konularda da anlaşabilsek

Eğitim Sen Şube Sekreteri Abdulkerim Uncu kısa konulmasında, "Eğitim- Öğretim sürecine şiddetle başlamak ve Eğitimin Şiddetle aynı cümlede yeralması büyük bir talihsizliktir'' dedi. Uncu;" Biz okulda yaşanan ve eğitimcilere yönelen bu şiddeti kınıyoruz. Birdaha yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Burada okulların yüzyüze eğitime açılması sürecinin yeterince önlemlerinin alınmadığı, gerekli ve yeterli personel alımının yapılmadığını da görmüş oluyoruz. Bakanlık ve İl MEM eğitim sürecini okullara ve Velilere yıkarak sorumluluktan kurtulmuş olmuyorlar. Bugün 4 sendika olarak okulda yaşanan şiddete karşı ortak bir tepki vermek ve karşı çıkmak çok önemlidir. Gönül ister ki, işkollarımızda yaşanan tüm hak kayıplarının giderilmesinde ve özlük haklarının iyileştirilmesi süreçlerinde de  yan yana gelebilelim. Şiddete maruz kalan arkadaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. '' şeklinde sözlerini tamamladı.