Muhtarlar, Regülatör önünde açıklama yaparak tepkilerini dile getirdiler ve "Marmara Gölü’nün suyuna ihtiyaç duyan on binlerce dönüm verimli tarım arazisinin kaderine terk edilmemesi gerektiğini'' ifade ettiler.

“Stratejik ürünlerin merkezleri”

Regülatör önünde bir araya gelen muhtarlar ve ziraat odası başkanları, 8 dere ve çaydan gelen suların boşa akmasına gönüllerinin razı olmadığını dile getirip, şunlara yer verdiler:
“Türkiye’nin tarımsal açıdan en stratejik ürünlerinin başında gelen pamuk, üzüm gibi ürünler bu bölgede yetişiyor. Bu tesisi yıllar önce büyüklerimiz kurarak Türkiye’ye kazandırmıştır. Bir süre önce de Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli, yaşanan kuraklık süreciyle ilgili olarak yağmur sularının depolanması konusunda bir açıklaması oldu. Su çok kıymetli. Bakanımızın da belirttiği gibi yer altı barajları yapılacak.  İşte bugün Marmara Gölü stok alanı ve su basma tesislerindeyiz.  Bugün burada uzun uzun konuşmaya gerek yok. İşte denize boşu boşuna akan sular.  Biz bu tesisin bir an önce çalıştırılmasını bekliyoruz. Yağmurlar 3 ay gecikmeli geldi. Daha da büyük sıkıntılar yaşamadan bir an önce bu tesisin aktifleştirilmesini bekliyoruz.”

Ege Denizine Akıyor

Yapılan açıklamada, şunlar de belirtildi:
“Ahmetli Regülatörüne Yeşilkavak, Yenipazar, Gümüş, Çakallar, Kurşunlu, Sart, Tabak ve Ahmetli Çayı  ile derelerinden su geliyor. Bu sular da sistem çalıştırılmadığı için Ege Denizi’ne akıyor. 16 tane pompa hazır, kanal hazır. Nedense düğmeye basılıp bu sular Marmara Gölü’ne basılmıyor. Marmara Gölü’nün suyuna ihtiyacı olan on binlerce dönüm verimli araziler kaderine terk ediliyor.”  Arif Arı