Haber/ Arif Arı

 Çetin, "Günün ekonomik koşulları neticesinde yetersiz kalan ücret tarifeleri yeniden tespit edilerek onaylanmıştır'' dedi. Çetin, Oda yönetim kurulunda esnafın zam talebi değerlendirilerek, Manisa'da kahvehane ve çay ocaklarında çayın bardak fiyatı 2,25 TL yaptıklarını söyledi.

 Yeni ücret tarifesinin oda tarafından hazırlanarak esnafa dağıtılacağını belirten Çetin, 9 Eylül Gazetesi'ne yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Esnaf çok zor durumda. Pandemi tedbirleri kapsamında uzun süre kapalı kalarak gelir kaybına uğradı ve borçlandı. Ayrıca ayakta kalabilmek için kredi kullanarak bir de buna borçlandı. Dolayısıyla hem borçlarını ödeyebilmek hem de girdi fiyatlarına yansıyan zam yüzünden artık dayanacak gücü kalmadı ve bu zammı talep etmek zorunda kaldı. Biz de yönetim kurulu olarak bunu dikkate alıp zammı onayladık. Yeni tarifeyi de hazırlayıp onay verdik.'' 

YENİ FIYATLARI

Yeni zam tarifesine göre, kafeteryada çay 5 TL, kafelerde 3 TL, çay bahçelerinde 4 TL, 2. Sınıf kahvelerde 2.50, 3. Sınıf kahveler ile çay ocaklarında bir bardak çay 2,25 TL'den satılacak.

Kahve fiyatları da belirlendi. Buna göre; kafeteryalarda bir fincan kahve 12 TL, kafelerde 9 TL, çay bahçelerinde 10 TL, 2. Sınıf kahvelerde 7,50 TL, 3. Sınıf kahveler ile çay ocaklarında 7 TL'den satılacak. El yapımı içeceklerde değişen fiyatlarda zamlandı.