Kırtasiye ürünlerinin kırtasiyecilerden alınarak destek olunmasını isteyen  Akyüz, “Pandemi döneminde çocuklarımızın okullardaki cıvıl cıvıl hareketlerini çok özledik. İnşallah önümüzdeki haftalarda okullarımız açılır. Çocuklarımızın yine okullarda cıvıl cıvıl kuşlar gibi sesleri gelir. Her sene söylediğimiz gibi doğru malzemeyi, kaliteli malı mutlaka küçük esnaftan almalıyız'' çağrısını yaptı. 

Dışarıdan gelen ithal kırtasiye ürünlerinde sıkıntı olduğunu, bu kaleminden, silgisinden, çantasına, defterine kadar hepsini esnafımızın işyerlerinde yerli olarak satıldığını belirten Akyüz, şunları söyledi:

ESNAFIMIZ KALİTELİ ÜRÜN SATIYOR

"Türkiye’nin kendi malını satıyorlar. Burada bir sıkıntı var. Burada AVM’ler var, marketlerimiz var. Burada senede bir kere okul çağı geldiği zaman her tarafı kırtasiye ile dolduruyorlar. Hangi dönem olursa olsun mutlaka o döneme ait malzemelerle dolduruyorlar. Marketlerle ilgili çok büyük sıkıntılarımız var. Senede bir kere ucuz mal buluyorlar, kalitesiz mal buluyorlar satıyorlar. Bizim esnafımız pahalı satmıyor. Bizim esnafımız kaliteli mal satıyor, iyi mal satıyor. Esnafımızın Ahi Evran geleneklerine uygun olarak hareket ettiğini her zaman söylüyoruz. Fakat marketler nereden geldiği belli olmayan, merdiven altı çalışmalarla olsun, gerek ithal mallarla olsun, gerek kalitesiz mallarla olsun. bir kokulu kalemi, silgiyi aldığınızda çocuğunuzun sağlığı ile oynadığını mutlaka bilmelisiniz. Bizim bütün kırtasiyeci esnafımıza gidin bakın bir tane kalitesiz mal bulamazsınız. Esnafımız bir kere değil 365 gün dükkanını açıyor. Her gün mekanını açıyor. Her gün bu sektöre hizmet veriyor. Ama diğer AVM’ler senede bir kere okul zamanı bu vurgunu vuruyorlar.” 

Küçük esnaf bir firmadan ürünü pahalı almak durumunda kaldığını, marketlerin ise daha çok ürün aldıkları için aynı firmadan daha ucuza ürünü aldığına dikkati çeken Akyüz, bu ayrımcılığında ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. 

Kanunda bile ‘küçük esnafa destek verilsin’ ifadelerin yer aldığını belirten Akyüz, şöyle devam etti:

“Üretici firmalarda küçük esnafı kollasınlar. Ayrımcılık yapmasınlar. Eğer markete 7 lira veriyorsa gidip esnafa 8-9 liraya veriyorsa bu çok ayıp bir şeydir. Esnaf kendi işini yapıyor. Yeni bir kanun çıkıp uygulanması lazım. Çünkü biz bunlardan bıktık. Bugün kırtasiye, yarın zücaciye, sonra ayakkabı devam eder. Bu marketlerin şehir dışına çıkması için yıllardır mücadele veriyoruz. Biz karma odayız. Her meslek dalına hitap ediyoruz. Küçük esnafı devlette kollamıyor. Biz buradan sesleniyoruz. Manisalı milletvekillerimiz var, bizi duysunlar. Bizim tek amacımız esnaf sanatkarı kollayıp gözetlemektir. Feryadımız var. Marketlere gittim bütün reyonlarını kırtasiye malzemeleri ile doldurmuşlar. Böyle bir şey olmaz. Bunu senede bir kere koyuyorlar. Burada tüketiciye de görev düşüyor. Sen eğer çocuğunu düşünüyorsan birinci derecede kalitede ürünleri almak zorundasın. İleride keşke dememek için gerekeni yapalım. Aynı zamanda alışverişlerinizi yerel esnaftan yapılması noktasında kampanyalar düzenliyoruz. Biz esnafın başkanıyız, esnafın yanındayız.”