Evleri güzelleştiren çiçekler zaman zaman küsme sorunu yaşayabilir. Bu sorunu gidermek için çeşitli yöntemler kullanılabilir. Bugüne kadar lavaboya dökülen makarna suyunun aslında çiçekler için can suyu olduğunu biliyor muydunuz?

Makarna pişirdikten sonra kalan suyunun herhangi bir işe yaramadığını düşünerek lavaboya dökmüş olabilirsiniz. Aslında makarna suyu saklanması gereken önemli bir kaynakmış. Birçok evde bulunan ve girdikleri ortamı güzelleştiren bitkiler için makarna suyu adeta can suyu olabiliyor.

Eğer sizin de bitkileriniz zaman zaman küsüyorsa ya da tüm bakımlarını yapmanıza rağmen canlı gözükmüyorsa makarna suyu tam aradığınız yöntem olabilir.

Saksıya Su Yerine Makarna Suyu Dökün

Salon bitkileri olan birçok kişi bitkilerinin canlı ve verimli görünmesini ister. Güzel çiçek açan bitkiler adeta bir görsel şölen oluşturur. Tabii ki her ne kadar bakımları düzenli olarak yapılsa da bazı zamanlarda bitkiler istenildiği kadar canlı görünmez ya da küserek çiçek açmayı reddeder. İşte tam da bu noktada bitkileriniz için adeta can suyu olacak makarna suyu kullanmak sizi cansız ve küskün çiçeklerden kurtaracak.

Bakan Uraloğlu: 21 yılda trafik hacmi yüzde 195 arttı Bakan Uraloğlu: 21 yılda trafik hacmi yüzde 195 arttı

Makarna suyu içeriğindeki zengin nişasta ve mineraller sayesinde bitkileriniz için tam bir besin deposu görevi görür. Makarna suyunu bir şişede saklayarak soğuttuktan sonra bitkilerinizi sulama sırasında kullanabilirsiniz. Bu sayede bitkileriniz daha sağlıklı, canlı ve verimli olacak eviniz adeta bir çiçek bahçesine dönüşecek.

Makarna Suyu Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Makarna suyunu kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var:

  • Makarna suyunu kullanmadan önce mutlaka soğutun. Sıcak su bitkilere zarar verebilir.
  • Makarna suyunu her sulama işleminde kullanmayın. Normal su ile dönüşümlü olarak kullanın.
  • Makarna suyunun tuzlu olmadığından emin olun. Tuzlu su bitkilere zarar verebilir.
  • Makarna suyunda kalan makarna parçalarını ayırın ve bitkilerinizin toprağına dökmeyin.
Kaynak: haber merkezi