Uçan Balık Boğulmaz Konusu Nedir?Uçan Balık Boğulmaz Nerede Çekildi? Uçan Balık Boğulmaz Oyuncuları Kimler? Uçan Balık Boğulmaz Konusu Nedir?Uçan Balık Boğulmaz Nerede Çekildi? Uçan Balık Boğulmaz Oyuncuları Kimler?

Yüzyıllardır efsanelere konu olan ve mistik güçlere sahip olduğuna inanılan "Lanetli Umut Elması", tarih boyunca birçok araştırmacı ve maceraperestin ilgisini çekmiştir. Osmanlı tarihinde bile özel bir yeri olan bu taş, Abdülhamit'e kadar uzanıyor. İşte gittiği yere lanet getirdiğine inanılan "Umut Elmas"ı hakkında ilginç bilgiler...

Umut Elması

Umut Elması ve Tarihi Kökenleri

Mavi renkte olan ve 112 karatlık olan değerli Umut Elması oldukça serttir ve içinden yalnızca ışık geçebilir, fiyatı ise dudak uçuklatıyor. İlk olarak 1600 yıllarda Hindistan’da ortaya çıkan elmas, savaş tanrıçası Shiva heykelinin üçüncü gözü olarak sergilenmekteydi. Tanrıça tarafından lanetlendiği düşünülen elmasın ardından ölüm ve uğursuzluk getirdiği yaşanan olaylarla ortaya çıkmıştır.

Umut Elması-1

Lanetin İzleri: Tarihte Yaşanan Olaylar

Shiva heykelinden çalınmasıyla daha sonrasında değerli taş tüccarı Jean Baptiste Tavernier’ın eline geçer. Elindeki birçok değerli taşlarla birlikte Umut Elması'nın da olduğu sandığı Fransa kralı 14. Lois’e satmıştır. Tavernier kıymetli taşı elinden çıkardıktan sonra Rusya’da köpeklerin saldırısına uğrayarak ölmüştür. Taşın sahip olduğu negatif güçlerin ilk kurbanı olarak bilinen 14. Lois, 1673 yılında elmasın daha çok parlamasını isteyerek kesilmesi emrini vermiştir. Kesilerek 67 karata düşen elması kurdeleyle boynuna takarak sergileyen kral sırasıyla önce oğlunu, erkek kardeşini, torununu ve torununun eşini kaybetmiştir. 14. Louis elmasın lanetli olduğunu düşünerek takmayı bırakmasına rağmen kangren olarak hayatını kaybeder. Mavi elmasın yeni sahipleri olan 16. Lois ve eşi Marie Antoinette lükse ve şaşaaya düşkünlükleri ile biliniyordu. 1789'daki Fransız Devriminden sonra ülkeden kaçmaya çalışan çift yakalanarak giyotinle idam edildi.

II. Abdülhamit ve Umut Elması

Osmanlı Sarayında Bir Lanet: II. Abdülhamit ve Umut Elması

Henry Philip Hope’nın değerli taş koleksiyonun de yer alan mavi elmas kayıtlara Hope Elması olarak geçirildi. Ve o günden itibaren adı Umut Elması olarak anılmaya başlandı. Hope ailesi elmasa sahip olmalarıyla birçok uğursuzluğa maruz kaldı, devamında ise elması Fransız Jacquez Calo’a sattı. Yeni sahibi ise kısa bir süre içinde intihar ettiğinde elmas, Matmazel Landre adında bir dönsüzün boynunda görüldü. Matmazel Landre evli aşığı tarafından öldürüldü. Kıymetli taşlara zaafı olduğu bilinen II. Abdülhamit yarım milyon dolarak ödeyerek Hope Elmasını satın aldı. Satın almasının ardından sonraki yıl tahttan indiren II. Abdülhamit’in elması olarak satışına sunulan Hope Elmasını ünlü mücevherci Pierre Cartier aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ