Haber/ Sinan KESKİN

Geç yaşta uluslararası üne kavuşan 'Viyolenselin Paganinisi', 'Çellonun prensi', 'Çellonun Sultanı' gibi isimlerle anılan, müzik oteriteleri tarafından viyolenselin dahi çocuğu olarak tanımlanan çellist Benyamin Sönmez anısına düzenlenen Fethiye Benyamin Sönmez Klasik Müzik Festivali yine birbirinden değerli sanatçı ve orkestralar eşliğinde gerçekleşecek. Türkiye'nin ücretsiz tek klasik müzik festivali olma özelliği taşıyan Fethiye Benyamin Sönmez Klasik Müzik Festivali, sanatçıların ücret almadığı, seyircilerden ücret alınmayan, arkasında büyük bir sponsor desteği olmayan, gönüllülük esasına dayanan ve bir avuç insandan oluşan komitesiyle, insan üstü bir emekle yürütülen dünyada eşine ender rastlanan bir festival.

Festivalin bu yıl 27 Haziran’da, yakın zamanda Rusya'da gerçekleşen ‘Madama Butterfly’ adlı temsilde başrol oynayarak ayakta alkışlanan, geçen yıl ise Polonya’da düzenlenmiş olan uluslararası şan yarışmasında birincilik ödülü alan, Fransa dahil bir çok ülkede konserler vererek beğeni toplayan son zamanların en yetenekli genç sopranosu Deniz Yetim'in muhteşem performansıyla başlayacak. Genç sanatçıya Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ve şef Münif Akalın eşlik edecek. Festivalin ikinci günü arp sanatçısı Aslıhan Güngör ve viyolonsel sanatçısı Emre Sayarı’ın Arp & Viyolonsel konseri ile devam edecek. Festivalin kapanış konserinde ise, ‘İzmir Çello Topluluğu’ sahne alacak.

Gün Batımı konserleri

Öte yandan festival boyunca her gün “Gün Batımı” konserleri düzenlenecek. Xantos Kuartet, Horn Staff, Çelliçel, İzmir Çello Topluluğu, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Viyolonsel Topluluğu'nun Gün Batımı konserleri Göcek D-Marin, Babadağ zirve, Kaya Köy ve Çalış Plajı'nda gerçekleştirilecek. Festivali, Benyamin Sönmez'in hayallerinin başka gençlerde gerçekleştiğini görmek amacıyla düzenlediklerini vurgulayan annesi Fatma Öğüt Sönmez, “Pırıl pırıl gençlerin hayallerine küçük bir ışık yakmak ve o ışığın sönmemesine çalışmak, bu festivalin en büyük amacı” dedi.