19 Şubat’ta Netflix Türkiye’de gösterime giren ve Nükhet Duru’nun “Hikâyesi Var” albümünü odağına alan “Duru Olmak” adlı belgeselin yayımlanmasının ardından Duru ve belgeselin yönetmeni Mustafa (Mu) Tunç arasında telif tartışmaları yaşandı. Tunç, belgeselin mecra satışının onayı ve bilgisi dâhilinde yapılmadığını açıklamıştı.

Hürriyet‘ten Sinem Vural’a konuşan yönetmen Mustafa Tunç süreci, “Benden izin almadılar. İzinsiz, eser işletmesi alınmadan ve imzalı muvafakatname veya sözleşme yapılmadan film yayına girmiştir. Eser sahibinin yazılı imzasını taşıyan hakların devri sözleşmesi olmadan bir film yayına girerse bu otomatikman izinsiz olarak adlandırılır. Son dakikaya kadar karşı taraf sözleşmeye imza atmak istemedi. Film hakkındaki basın bülteni ise eser hak sahiplerinin haberi olmadan basına dağıtıldı. Film yayına girer girmez yasal süreci başlattık.” diyerek anlatmıştı. Ardından Nükhet Duru da Tunç tarafından tehdit edildiğine dair açıklamalarda bulunmuştu.

Netflix, her iki tarafın da haklarını korumak ve tarafsız davranmak için yapımcı Evren Ercan ve Mustafa Tunç arasındaki telif tartışmasında uzlaşma sağlanana kadar içeriğin yayınını durdurma kararı aldı.

Bu konuda Netflix Sözcüsü’nün resmi açıklaması da söyle:

“Netflix olarak, birlikte çalıştığımız tüm oyuncu ve yapım ekibinin haklarını korumak her zaman bizim önceliğimiz. Bahsi geçen durumu derinlemesine inceledikten sonra, taraflar arasındaki anlaşmazlık çözülene kadar belgeselin yayınını durdurma kararı aldık.”