Eylem Kaftan’ın yönettiği ilk sinema filmi Kovan, 25 Eylül’de beyazperdede izleyicilerle buluşacak. Yapımcılığını Canol Balkaya ve Eylem Kaftan’ın üstlendiği filmin başrolünde yer alan Meryem Uzerli’ye Feyyaz Duman, Hakan Karsak ve Burcu Salihoğlu eşlik ediyor.

Artvin Borçka’ya bağlı Macael’de çekilen Kovan, annesi hasta olduğu için Almanya’dan Artvin’e gelip arıcılık yapmaya başlayan Ayşe’nin hikâyesini konu ediniyor. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü yanı sıra TRT’nin ortak yapımcısı olduğu Kovan’ın ekibinde Mustafa Karadeniz ve Asiye Kefeli ortak yapımcı, Serdar Ünlütürk görüntü yönetmeni, Emel Atkaya cast direktörü ve Erkan Erdem kurgucu olarak yer alıyor. Filmde yer alan özgün müzik ise müzisyen Emir Ersoy’a ait.

Film, vizyona girdiğinde gişe gelirlerinin bir kısmı da Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap iyilik hareketine aktarılacak. 2019-2020 yılında pek çok uluslararası festivalden ödülle dönen, Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ana yarışmada yarışacak olan Kovan, vizyon yolculuğunun ardından; sonbaharda İspanya, İsviçre,  Almanya, ABD ve Bangladeş gibi pek çok ülkenin uluslararası festivallerinde ülke prömiyerleri yaparak festival yolculuğuna devam edecek.