İzmir'de 'Deprem sonrası Hayvan Arama Kurtarma Tatbikatı' yapıldı İzmir'de 'Deprem sonrası Hayvan Arama Kurtarma Tatbikatı' yapıldı

9 EYLÜL- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen altıncı İzmir Körfez Festivali başladı. Festival, deniz meraklılarını bir araya getirirken, Başkan Tunç Soyer'in "Yaşayan Körfez" vizyonunun bir yansıması olarak körfezi çevreleyen yatırımların olumlu sonuçlarını gözler önüne seriyor.

Başkan Tunç Soyer'in "Yaşayan Körfez" vizyonu çerçevesinde düzenlenen altıncı İzmir Körfez Festivali, 27-29 Ekim tarihleri arasında gerçekleşiyor. Festivalin ilk günü, birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yaptı. Üçkuyular İskelesi'nde başlayan festivalde çocuklar için "Körfez Turu" etkinliği düzenlendi. Ayrıca vapurlarda bilgi yarışması ve 100. Yıl Yat Yarışı gibi etkinlikler de gerçekleştirildi. 350 sporcu ve 35 teknenin katıldığı 100. Yıl Yat Yarışı, heyecan dolu anlara sahne oldu.

Festival kapsamında, körfez faunasının canlandığı ve Başkan Tunç Soyer'in "Yaşayan Körfez" yatırımları ile hayata geçen ilginç deniz altı fotoğraflarının sergilendiği "Su Altı Körfez Sergisi" de büyük ilgi gördü.

İzmir Körfez Festivali, 29 Ekim'e kadar devam edecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ