İzmir'in Çeşme ilçesinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün Ilıca'ya gelişinin 97'nci yılı kapsamında düzenlenen ve 3 gün sürecek olan 'Ilıca'dan Ata'mıza Selam' etkinlikleri başladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir'de suikast girişimi sonrasında Ilıca'ya gelişinin 97. yıldönümü anısına 3 gün sürecek bir dizi etkinlik düzenlendi. 21-23 Temmuz tarihleri arasındaki etkinlikler çerçevesinde Ilıca Taş İskele'de sergiden söyleşiye, konserlerden dans gösterilerine kadar pek çok etkinlik yer alacak. Etkinlikler kapsamında ilk gün 'Atatürk Fotoğrafları' ve 'Eski Çeşme Fotoğrafları' ile Hanri Benazus'un "Cumhuriyet Fotoğrafları Koleksiyonu' sergileri açıldı, 'Kadın Efeler' dans  ve zeybek gösterileri sunuldu. Fener alayıyla başlayan festivalin ilk günü akşamı ünlü besteci, yorumcu, söz yazarı ve müzik yapımcısı Ali Kocatepe sahne alıp, şarkılarıyla Çeşmelilere uzun süre unutamayacakları keyifli anlar yaşattı.

Festival kapsamında bugün Mustafa Başgülşen 'Geldikleri Gibi' isimli 2 perdelik tek kişilik gösterisini sahneleyecek. Festivalin son gününde ise saat 20.00'de Hanri Benazus 'İnsan Yönüyle Atatürk' söyleşisi gerçekleştirecek. 23 Temmuz akşamı ise Maya Eryüce - Altuğ Dilmaç ve Zafer Çebi Orkestrası eşliğinde 'Zamansız Şarkılar' konseriyle müzik severler Ilıca'nın ılık rüzgarlarının esintisinde büyülü bir yolculuğa çıkacak.

'MUSTAFA KEMAL'İN IŞIĞINI SONSUZA KADAR TAŞIYACAĞIZ'

Etkinliklerin açılış töreninde konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Cumhuriyetimizin 100'ücü yılında böyle bir coşkuyla, pırıl pırıl yüreklerinizle, sizlerle yanyana, Ata'mızın Ilıca'ya gelişini kutlamak çok güzel. Gözlerinizdeki parıltıda, kalplerinizdeki heyecanda Mustafa Kemal'in ışığını görmek çok güzel. Sizlerle birlikte Ilıca'ya hak ettiği değeri yeniden kazandıracağız. Çok kısa bir zaman sonra inşasına başlayacağımız Ilıca Günübirlik Termal Tesislerimiz ile 12 ay yaşayan cıvıl cıvıl bir Ilıca'mız olacak. Çocukluğumun, gençliğimin cenneti Ilıcamız, sahip olduğu sayısız güzelliklerinin yanında Atamızı misafir etmenin onurunu da Mustafa Kemal'in ışığını da sonsuza kadar taşıyacak" dedi.

Başkan Oran sözlerini şu şekilde sürdürdü:

8. Festival Çocuk 12 Mayıs'ta Çiçekliköy'de 8. Festival Çocuk 12 Mayıs'ta Çiçekliköy'de

"97 yıl önce Ilıca'da misafir ettiğimiz o mavi gözlü devin ruhunu yüreğinizde sonsuza dek bir mühür gibi taşıdığınızı, attığınız her adımda Kemalist devrimlerin bir meşale gibi yönünüzü aydınlattığını biliyorum. Bugün, onun dehasına, devrimlerine, Mustafa Kemal'in ışığına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla birlikte yüreğimizde Mustafa Kemal sevgisi, elimizde devrimlerin ışığı, dilimizde özgürlük şarkılarıyla umudu çoğaltacak, mücadeleyi büyütecek, cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız. Yaşasın devrimler, yaşasın Mustafa Kemal, yaşasın laik, çağdaş, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti."(DHA)

Kaynak: DHA